31年前「的士判官」翻hit 黃秋生金句大快人心 網民歎惡行「現實中仍然出現」

210 回覆
553 Like 6 Dislike
咁其實你哋的士業界
帶頭抽晒佢哋出嚟
踢走晒佢哋
咁咪無人出聲囉

一句同一班人
你唔捉佢出嚟
咁咪又係助長歪風
你咪又係同一班知情不報嘅人
100種處決無職業道德的士狗嘅方法
有一幕晌皇后像煎9個的士狗一巴
啲街坊拍哂手掌
另一角度 1970-2010 港產片題材百花齊放

而家就乜都唔拍得
難得一見于榮光做忠角
如果宜家有人咁做,都會拍哂手掌
其實應該政府放蛇重罰,加扣分制
幾時拍續集?
你寫好劇本比老細睇有$咪開片
發牌制搞到dc9當正自己係公務員,非服務業咁做
Uber就做好自己,以服務態度搏5星
Dc9既KPI就係定期掛國旗撐政府維持獨市生意
你諗唔到既題材 9 屎都乜咁都有
希望有個白卡走出黎做個真人版判官,懲罰個啲冇職業道德既DC9
1998年已經有12分鐘到場承諾

套嘢1993上,當佢1992年拍,嗰時應該都唔差。

你話70/80年代路況再差啲嗰時就唔敢講,但90年代同依家好多嘢分別唔大。
你當新三國關公 死架
日日上演緊
大家好 我係叉G
政府唔俾白牌uber入,好大部份是保險問題
出左事有冇無得賠,邊個賠,搵邊間公司做保
除非政府強制所有白牌uber,好似的士咁買重保險,可能有機會俾佢做
的士聽講每年要俾4,5萬保費,好似仲加緊,出左事都叫有啲保障
跟返原有劇情翻拍2024版回本應該唔難
的士嗰啲算鳩數啦

依家啲的士保險公司都做唔住,都係多得佢地。
清楚啲講
所謂的士意外

大部分都只係司機駕駛問題引致。
Uber無動機同你鳩衝本身意外已經少好多。

之前吹風話六月警方同的士業界合作打擊白牌車乜乜柒柒
但結果得返的士乜乜會啲人自己On99報警,但連Charge都落唔到只係單純求警協助

當初擺明係啲業界撚樣想挾警察上檯,但政府態度都唔係偏幫哂的士
反而係容忍Uber,變咗DC9獨腳戲。
點樣知翻hit?
如果白牌要俾4,5萬保險,佢地仲會唔會繼續做落去,都係一個問題
好似巴士公司咁集團式承保,而唔再係用獨立司機做單位

咁咪有得做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞