連大陸小紅書都笑鳩香港睇場波都要拉要鎖

170 回覆
747 Like 8 Dislike
小紅書一向都可以恥笑香港
話你遺址又得
笑你服務唔好又得
大灣區融合 羅湖橋以北既聲音好重要
殖民地二等公民係低賤啲
我一向都唔愛強国

我屌強国仲多過你
但如果你進一步問:「是誰把香港變成金融遺址??」

咁小紅書就會收聲, 因為一回答就是犯左國安法
講得啱又駁唔到
北佬不知幾興奮
依家管治 笑大人把口
香港有今日真係正到痹
大佬 我仲想升架 幫幫手啦
香港又贏中國
但佢地唔知佢地既同胞係外國最撚鍾意收現金
東德都仲痴線過蘇聯
笑左好耐啦 上面啲人憎香港仲多過日本美國
有人笑日本同美國衰野都仲有大陸人出黎護航
但係笑鳩香港嘅post 下面留言基本上係清一式踩
以統治者嘅角度嚟睇,深圳河以北嘅地方已經係馴服咗嘅地方,啲人已經好聽話,好擁護統治者,唔洗再洗咁多成本去維持咁高壓嘅手段。

但香港唔同,喺統治者眼中,香港係一個反叛無常之地,香港喺2019年作過反,更加想將團火燒去深圳河以北嘅地方,呢個對統治者係生死存亡嘅時刻。統治者絕對唔會忘記2019年嘅事。

從此統治者就要對香港實行比深圳河以北嘅地方更高壓嘅管治模式,確保香港冇能力再反叛統治者。同一時間,要加強對香港人嘅洗腦,要加強香港人對於香港嘅無罪感,令香港人對自己身為香港人為恥,抹去香港人反抗意識,融入統治者所灌輸嘅意識。
家超都知佢唯一嘅價值就係搞國安
想繼續做落去咪要不停搵嘢證明香港仲有國安風險
查實佢都打咗呢段罐頭嘢回覆咁多次,點解唔好好執好D錯字先呢
我係直接copy, 邊得閒同你逐個字打
唔好忘記 比家超 都係維尼扶上位
如果維尼真係想香港經濟好, 就搵一個識搞經濟既上位做特首啦

事實上就係維尼 需要一個做過警察既人做特首, 武力打壓香港人

係香港人仲係到天真到以為 所有問題都係比家超搞出來, 唔關維尼事
大陸人都醒過香港人
以前80年代果陣, 香港人去大陸就好似皇帝咁
大陸妹主動除褲比香港人屌
大陸仔好似太監咁討好香港人
所以大陸人一直好僧呢段歷史

家陣大陸有小小錢, 就成日想搵機會踩返香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞