大陸剝牙 有小小嚇人

177 回覆
15 Like 165 Dislike
https://youtu.be/MHZ53vjXn4E?si=Q-e7xaZUOqeYfymH

智慧齒隻腳仔留左係牙肉入面 真係冇所謂定點

有冇專業人士解釋下
大約8:10
剝牙後有異物殘留一定會發炎
傷口含膿埋唔到口
正常操作的確係可以咁處理 完全冇問題我建議你自己google下
我勸你牙醫係香港睇
香港都係咁,一係佢咁上下會逼返出黎,如果唔係唔理佢都得,除非有發炎情況
咁我可能留低咗好大隻牙腳。果時星期五喺菲獵牙科度剝。留咗隻牙腳喺牙肉度。搵唔到。最後個學生call咗教授。之後安排星期一入院全身麻醉去搵返出嚟。
呢種叫coronectomy, 減少傷神經線風險
如果 覆診見浮起左, 會幫病人清走牙腳
全身麻醉做一次個腦就廢一次
依啲錢真係唔慳得
牙冠切除? 香港都有喎
咩意思
我乜都唔識,但剝左四次牙
印象中牙醫俾你睇返隻牙係齊腳既
證明齊腳係一件重要既事
條友真係無腦
收幾錢天價廣告費先會吹哂全家族去做媒
我認同。。。所以我都唔建議去做白老鼠
其實果時啲智慧齒生咗都無感覺。
係個牙醫好大驚小怪話比啊媽知。
之後畀啊媽捉去剝。
應該可以再擺多幾年先決定
個呀伯啲牙床骨好差喎
@RysNTW
1 天前 (已編輯)
其實我都係牙科醫生 你既智齒咁近神經線 一定要切開隻牙拆件剝 佢就咁諗住成隻剝 牙腳實斷硬 你條神經線冇斷都偷笑 錯誤嘅野唔好教壞大眾 斷咗隻腳唔係成功剝到 佢係預咗剝唔掂 斷硬腳 水你

如果牙腳可以留係肉度同牙骨融合,咁智慧齒剝黎做乜?由佢埋係入面咪得。
大陸真係亂黎,附左乳齒可以由佢自行脫落外,恆齒一定要齊腳,否則會腐壞導致蛀牙/影響神經,手尾會導致周邊牙齒蛀/壞死,所以傳統做智慧齒遇困難角度一定係開刀。
上網睇左 智慧齒係可以只切牙冠
牙腳留係肉入面 但只限牙腳極近神經線既人
但完全唔會係片入面果種剝法

片入真係亂鳩咁黎 生到斜哂都一下剝
手套又唔帶就掂病人個口
就咁拔
大力出奇蹟
擺明會拍住片上傳都可以起價收多八千,都幾親切!
D傻鳩睇完真係單拖上去,唔知最後會點收場呢!
佢隻斷牙腳係咪要拎返出嚟咁咪好大工程
乜全麻有後遺症嘅咩
咪on9 我就係遲遲唔剝 頂到大牙牙根底蛀左要杜牙根 得不償失 遲碌智慧齒仲會頂到啲牙唔齊
你唔多謝個醫生都算仲要屌尻閪客黎講你算係極品
想知唔齊腳會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞