有無酒精成癮(酗酒)巴絲打入一入黎

170 回覆
7 Like 21 Dislike
真係 仲爭黎做乜
廢就廢 不用分得那麼細
如果係高級白酒或者特供其實好飲,仲有黃酒,你講超市賣果啲就算啦
我都覺得好難....其實如果唔係移民成個生活環境轉變咗既話我都唔會戒得到....

依家戒咗先知...以前成日飲到醉晒去瞓係幾咁晒時間同晒錢, 成個人唔係醉緊就係宿醉緊, 日日如事, 咁就白白無左人生寶貴既十幾年時間, 同無數買煙買酒既錢....如果一開始無飲酒無食錢, 啲時間同錢可以用黎做多好多有意義/自己鍾意既事....
嘩 上次先喺醫院見到人因為有酗酒問題 日飲夜飲
唔愛惜自己身體 最後酒精性脂肪肝入院 成個人黃色🤭
大家小心啲啦😂
平均3-4日支1L whiskey, 放工返屋企溝梳打當水飲
,或者果期啤酒平飲開一條路keep住飲 一晚5-6罐

hktv送貨都認得我 會吹水問我轉左新口味係咪轉咗新女
日頭起身就會飲兩杯齋啡,返工就飲茶,冇飲水,呢啲習慣都應該6年了
不過Body check 正常
我自己方法就係唔買酒
咁樣容易啲戒
12歲果陣同屋企人食飯就開始飲啤酒
一餐兩罐330ml咁上下

到19歲開始做夜場晚晚飲
最癲係22 23歲果年一晚座底一枝tequila+其他jager bomb+其他香檳垃雜野再收工去fd地方飲到晏晝12點
訓兩三個鐘再起身返工完全冇事

而家就黎30
飲到冇野好飲 飲到覺得悶
而家食飯多數都係飲最多兩pint 就算

當然同fd飲就另計
飲得興起隨時8 pint上落
一星期大概飲兩日,一次大概2-3罐 。算唔算多
呢排飲多左去濕涼茶
一星期1-2日啦 。唔定
以前試過一日半打 飲果下係好爽 但好影響第日冇咁精神 最後戒咗唔自隊
同你一樣但有時會失控飲到天光
畀客屌兩句你就會醒返曬
其實靚嘅中國白酒就真係好純, 好入口
同你一撚樣,已經減到去2罐

其實覺得好唔健康好想停

五糧液正

白酒雖然快上 但都好快散
根本2樣野 最終係靠意思
茶係咖啡因, 酒係酒
飲落個感覺唔同
用咖啡、茶、朱古力代替咗,其實work
根本2樣野 最終係靠意
茶係咖啡因, 酒係酒
飲落個感覺唔同

打錯
廢材就係廢材
唔會因為冇飲酒佢會勁咗
40 18x lbs 180cm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞