[澳門]$150兩支水,$100盒燒味飯

332 回覆
1342 Like 10 Dislike
掉轉係香港未一樣係咁

啱啱想講

香港我估百佳/惠康/七仔唔敢賣150兩支水

咁呢個係我地優勢黎既
真係發生同樣事情
我諗d富豪商家會係咁而幫手救下災

唔會,當年豬流感,做緊口罩公司

政府話封酒店個時,所有百佳惠康萬寧屈臣氏加價
有市民打左去報館,話口罩公司發災難財等等

其實跟本唔關口罩公司事,就係呢d 大財團一樣都係仆街陷家鏟

停水停電
百佳惠康仲會開?
問題嚟啦
究竟$100買個飯有例水送抵D
定$150買兩支水抵D🤔

例水味精重,不了
問題嚟啦
究竟$100買個飯有例水送抵D
定$150買兩支水抵D🤔

例水味精重,不了

飲完個例水要飲返兩支水先止到渴
屌 唔怪得送例水 識做生意
災難財
發災難財聽天收
連登仔成日都講午餐肉 而家又企係道德高地
根本大中華基因都係咁 香港都會

呢句真
香港人真係最仆街
發死人財
有五毛話日本人都係咁

上次311地震有七仔將本來要二三百yen既飯團減價做一百yen喎
有$9000買水同飯,重唔感謝黨
跟本一個城市就咩人都會有,係得連登仔咁撚戇鳩

好撚叻呀你

做乜撚野姐你,成個智障咁

算鳩數根本就係圍爐想屌澳門狗
換轉係香港有藥房咁做你地又會點?
夠膽你味燒佢舖咩?
will it be opened by "non-local" ? (smile)
歐洲物價

你去邊個歐洲要150/2支水?

7歐一支水,係歐洲都俾人屌到飛天啦
細細個打親風,阿媽都會入定大量乾糧
我終於明點解
連登仔成日都講午餐肉 而家又企係道德高地
根本大中華基因都係咁 香港都會

呢句真
香港人真係最仆街

香港人日日屌你老母添,你老母出左事未呀?!
依家啲畜牲係做埋出黎發災難財,唔屌唔通讚呀,你係咪腦殘呀
連登仔平時讓座就話自己有比錢 有權利唔讓
依家又話人坐地起價
連登仔平時讓座就話自己有比錢 有權利唔讓
依家又話人坐地起價

咩邏輯?
香港一鳩樣

呢d dna已經深入骨髓
痴線
Gdp又升

仲起得多過香港,好多大型基建,
超英趕美
香港人一撚定都係咁

剩低個d就係你地平時屌開個d大愛左膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞