BanG Dream! MyGO & Ave Mujica 討論區 (16) 奏字音 (ラジオ) という日常

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
一野跳到開2日萬人場太自信,反而同GBC果場就咁保守開得3000
咁岩果2日又同shiny colors橫A撞到應,果邊好似賣曬,每日分走左萬幾人走
即係窮?

呢套野無左首ED除左無左個symbolic music, 出event無歌播之外, 仲放棄埋賣歌嘅收入/宣傳效果, 我睇落基本上係因小失大。唔計idol咁紅, あかせあかり個首 恋ノ行方 都有上下電視節目 所以我真係唔係幾明呢種手法
又好難咁比,賣卡動畫主要目的係賣卡,講真受眾同賣歌番或者其他普通動畫又好唔同,觀眾未必咁在意首歌由邊個唱
vanguard早年都有搵勁到好似jam project、宮野真守呢D唱OP,係後來先改到大部分比自己友,我覺得係純粹推下旗下IP知名度姐
買多套
又咁講mygo都上過電視節目開過演唱會
本身OPED出碟賣歌D收入都係落返歌手度
佢依家首ED都係出返係MYGO新single 度
佢想縮數就肯定ge
同埋你講緊係用歌手推套動畫
但武士道可能調返轉覺得VG fans base大D
用VG推mygo都唔定
套野好似比我想象中更加紅,竟然出到幾季動畫係咪二級card game最top個堆
Vanguard呢個project玩左十幾年fan base好大其實
機票好貴 唔係都想去

貴到仆街
好彩果時搶到平嘢
MyGO (以至大部分BanG Dream相關)動畫同班底係PA WORKS新出果套原創新野今晚開播

【七月 PA WORKS 原創新番】【MyGO班底再起風雲】少女如草花綻放 (菜なれ花なれ)
https://lih.kg/3724624
最近睇完bocchi the rock 諗住mygo都係類似少女樂園
用半日追完
睇完心理唔平衡
10集有11集都嗌緊交
不過至少叫大團圓結局
等Ave Mujica 可能更加唔平衡

想補血請睇Girls Band Cry
唔撚得架,你會癲

我當初都諗住咁黎睇mygo

你睇左水母先,再睇mygo可能好小小
係咪無代理? 香港/巴哈
我睇左mygo,之後睇gbc睇左3,4集已經睇唔上,但佢地D歌就聽左成個月
但你睇完覺得點

我覺得好睇,每一個妹豬都愛上
水母係咩來的

我聽樓上巴打話去睇Girls Band Cry
原先諗住重睇bocchi 洗自己腦
個心硬係un住un住
唔係唔好睇
係偏硬實派
估唔到少女樂團都有暗黑feel
un住un住就啱架啦
即係你準備俾MyGO勾咗個魂了
己經loop緊mygo d歌
開套kon黎回下san
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞