Bershka香港全線結業!最後分店荃灣店宣佈6月中關閉 品牌正式撤出香港

84 回覆
83 Like 5 Dislike
連鎖時裝品牌Bershka香港最後一間分店宣布即將結業,意味着Bershka全線門市正式撤出香港。位於荃灣廣場僅存的Bershka近日於門市發出結業告示,表示店舖將於6月中結束營業,屆時Bershka將絕跡香港。

時裝品牌Bershka與Pull & Bear、ZARA同屬西班牙連鎖時裝品牌Inditex旗下,繼2023年尾香港全線Pull & Bear結業後,Bershka於香港僅存的荃灣廣場店亦宣布結束營業,最後營業日為2024年6月16日。公告亦指出及後如需進行退貨,可到ZARA元朗形點店諮詢。荃灣廣場店結業後,代表Bershka亦全面撤出香港市場。

Bershka為快時尚且主打年輕市場,結業消息一出不少年輕人都感到可惜,直言「最後一間都無埋」。早於2022年開始,Bershka、ZARA等母公司Inditex已宣布全面關閉位於中國的門店,網上商店亦停止銷售,目前旗下品牌已全面撤出內地市場。香港地區則仍然能於網上選購Bershka的商品。
淘寶仲有Bershka官方旗艦店喎,可以去嗰度買嘅
結業即係有一批人失業
失業率冇升過 係咪做假?
移民潮又走左批勞動力嘛
通常都係咁
人地話唔做, 先去幫襯人
人地做緊果時, 又話貴又盛
你對個社會失望到連工都唔搵就自然被排除出勞動人口同失業人口㗎啦
pull and bear 好野黎
啲妹妹去晒買Cider
怕閪咩,我地香港有新三大產業國安,控煙,打卡,比心機全力攪好呢幾樣野就得架喇
咪調去zara囉
希望之後係酸菜魚
試過係佢madrid其中一間店執特價貨,5毫幾紙歐一條短褲抵撚到仆街
老老豆豆 呢間野啲accessories 都唔錯
啲女裝唔啱香港女仔 男裝又少款 注定執
日本涉谷個間係咪都執左
好多歐美嘅衫舖都執法,始終亞洲人好多時都著唔落
連H&M 啲Basic 都開始要減價,吸引人買吓
*
最失望係P&B 全線執,佢啲 band tee 或者 電影tee 都買得過
唔岩亞洲人

連登仔都係着返UNIQLO
一定係員工成本太高
政府幾時恢復奴隸制保護地主同資本家
呢間公司好中意試用期內炒人
Zara都係冷清清咁,睇怕都遲早執

仲有環保呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞