中国「新能源」行業疑撞山

166 回覆
70 Like 4 Dislike
byd咁勁咁中國最後一定無事
又係聽過…

咁你真正識得幾多個???
造唔造福到個社會睇下你出口去邊度啦,正如泰國出產米既,如果中國又去種米,平過泰國一半,再出口去泰國同佢既客源,你估泰國農民會唔會暴動? 你出口黎香港梗係多多益善啦,香港都冇L人種米。
佢只係識打杖 ,經濟
最主要問題係,你"鏟撚過盛"係咪靠出千先??

口講武德,補貼第一!!!
依家都冇事之後都唔會有事
叫所有電車夠期自爆或唔維修,夠期換新車咪可以解決產能問題
係啊係啊
城管一架推土車搞掂既事賠一千萬
實係城管袋撚晒d人先喊屎喊忽啦
仲有意思拎東莞黎講
掃黃之後鬼都冇隻、公廠執柒連公廠仔都冇埋
你要維穩唔係唔得
係都唔好咁on9啦
上YouTube 是撚但search爛尾樓、城管收樓、東莞死城都九百幾條片講現況
好心你叫你老細幫你手call埋YouTube ban尻晒d片再黎維穩啦
呢度唔係你支那
大家search 到實況知你尻up架
好簡單姐
國家補貼幾萬億
再叫非洲個班契弟買晒去
契哥比人制裁緊
可以求契哥幫手買d
中國唔會覺得自己有問題架,佢覺得呢的補貼係制度優勢。所以西方同支拿點都傾唔埋架啦,打仗係遲早既事。只係美國佬似係想借頭借路打你老母,歐洲就同俄烏戰爭一樣迫住參戰,而家只差支拿落唔落叠
卷到仆街
中國國內賣唔到好價錢

賣唔到去美國就全部收檔
(淨返BYD)
話撚咗係美帝另一個星球大戰計劃,係班支那狗5毛反駁隊鳩吹
好可能早已經做緊…

有冇法國,隨住電池愈鬥賤鬥平搶市場,強国玩具車自煮就愈多發生(包括芝麻Teslun)???
新能源?原來我咁勁,細細個就開始玩緊高科技
嘩 真共產?間公司由全部員工擁有?
債點?有盈利但唔洗還債?
好難得有條撚樣所有論點都錯
未燒到呢班歐豬味amazing
下次同佢地講支那係世界上最重税但差唔多零福利既國家

將人民福利既錢補貼晒落產品,又迫所有韭菜月薪3000行996工作

你班歐豬都可以咁amazing,其實有乜咁amazing
how?
https://m.youtube.com/watch?v=kS3dzqjFlls

你睇完之後可以同佢地講支那人就係咁樣做生意
買咗幾多股byd
咁弱智都講得出
人地寧願放係度等佢爛都唔送比你啦
歐豬有名你叫,咁易叫得醒唔叫豬啦。俄烏直頭係佢隔離屋打交打左兩年,佢都未驚會一把火燒埋自己屋企。要知道歐洲社會重稅收入低,所以的人既心態係得過且過,hea下又一日,唔同美國佬,買得大賠得大,top 1%既美國人收入可以係好L跨張,所以令到個社會氣氛都唔同。要叫歐洲佬同你美國佬去癲,唔到二戰打到去門口佢都未必理。成個歐洲係得英國好的,因為同美國同最緊密既partner
歐美封殺咪賣去俄羅斯伊朗北韓囉
呀,仲有賣嚟香港啦,有班傻仔話支那車又平又靚
聽過分析指, 中國汽油不想面對海運的政治風險

故強推電車, 除了可以打造優質核心城市,

也可以套住那些想親中的一帶一路國
又可以搞亂美國一些車企的生命週期, 也算是以一帶國的本(他們因為親中而購買中國電車), 去傷美國(美國汽油車市場受壓)
似係歐盟fake中國話全世界之後轉電車禁油車

到中國做起之後就彈弓手
油車👌 繼續用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞