中大何草貓Misha亦離世

64 回覆
285 Like 2 Dislike
Email
RIP
呢d 寵物貓狗耐唔耐就死架啦
生前好吃好住
又多人同佢玩
算好命
動物本能會知道自己差唔多離世嘅時候,搵地方匿埋,好多時見屋企啲動物會無啦啦走去個角落頭掘地下,嗰陣時你就要做好心理準備
(6月7日更新:6月8(六)及9(日)日特別開放,開放時間同樣為早上8時半至晚上6時)
In loving memory of 🐱 Misha Brandner

白德培牧師家貓Misha於5月23日晚起失蹤,現找回及確認她已離世。Misha 與媽媽Grisha一樣,15年來與不少中大師生校友同悲同喜,陪伴一代又一代中大人。得悉她已離開,我們深感遺憾。願她在天家與Grisha 相聚。

神學院將於6月6日至13日於容啟東校長紀念樓G樓聖堂外設紀念冊,誠邀你前往留言寫下對Misha的感謝與道別,送上祝福並慰問牠的家人。

你亦可溫柔地敲響在旁頌缽,以聲音及公共振的頻率,以表達對Misha 的思念與祝福。
紀念冊將於稍後轉交白牧師。

(容啟東校長紀念樓G樓聖堂開放時間: 星期一至五 早上8時半至晚上6時)
6月7日更新:6月8(六)及9(日)日特別開放,開放時間同樣為早上8時半至晚上6時))
紅色恐怖
NDS
神樓咪chapel 上面
幅相係5月頭影 冇諗到最後一次見到佢
聯合3腳貓貓…唔知而家點呢
支持

只係每次去到生離死別嗰一刻都好難會唔難過

貓生太短,人生亦太短
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞