電話實名證記有撚用嗎?

155 回覆
828 Like 6 Dislike
就係實名先有你個名
第一日已經係配套比某國搵錢
我個香港電話no. 明明未過期 (今年12月先到)
返左去日本幾個月之後 wtsapp 比人換埋icon
佢都係咁樣同我講,我開頭用普通話好聲氣同佢講話冇用微信,跟住cut咗佢一次線,跟住再打嚟又講嚟講去,之後我再用廣東話屌鳩佢話我冇用微信啊仆街,跟住先收咗線。
我直接收線
佢用第二個電話打嚟,我照接,唔收線,唔回應,反轉部電話喺枱任佢噏,志在浪費佢時間,等佢做少兩單job。
要增加佢地嘅時間成本,阻佢地搵食
我係一律我聯絡人無既就唔聽
不如開post 問班狗有咩用? 捉唔撚到啲騙子
當然, 人哋跟住個 list 唻打, 我 2 個唔係相連住嘅手機號碼, 差唔多一分鐘收到同一個廣告電話
有虛擬銀行都可以睇晒全名
7x24開哂do not disturb mode
班畜生打幾多個都打唔入
咪就係比人知邊啲號碼真係有人用緊 Sell/呃多你幾錢重
尋日連續4個香港電話打黎,cut 完即刻再打,block 極都唔完
會唔會就係jima whoscall 賣
所以唔明點解大家fps 揀link 電話

ID / email 好好多
依家做完咪仲多,csl洩漏埋人地資料出去添
太空卡存在梗有意義,工作用途,副卡補網絡,做電話驗證,你無用唔代表人地無用
你咁講即係可以去銀行開個無名戶口轉錢買毒品/洗黑錢?
我上個月過加拿大,同時一共用緊四張電話卡,兩張香港兩張加拿大,都有你講果D所謂副卡補網絡,個問題係同太空卡有咩關係?要用咪登記囉,你老味用水都要登記啦,更何況電話號碼係可以賭黎做非法野,真係唔知你個腦諗乜鳩
登記咗咪一樣大把非法嘢係你唔明咋
有冇人收過呢個電話?

自稱香港中醫協會

我想搵返佢背後嘅機構同公司出嚟
所以唔洗登記係岩
其實係咪政府庫房收入之一
你睇清楚樓主問題先啦,問緊有無用,做實名既方向係岩,但問題而家有漏洞,咪變左做同唔做既效果都差異唔大

我試過唔同電訊商實名登記,有啲好似channel C報既csl咁upload身份證圖就得,有啲限死唔可以upload圖,一定要即時影相,已經好大差異啦而家資料洩漏話咁易,拎人身份證資料無難度,但限死即時影相,班KK園除非偷埋人身份證,如果唔係都做唔到實名登記

咁多人質疑有問題,一定有佢漏洞所在,方向點正確,做唔啱就係冇用
笑死,咁都信
你估係用黎捉詐騙??
「先生你不要說廣東話 我這邊是內地」
「那你幹嗎用香港打給我?」
「......」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞