$8000 budget電話~

46 回覆
2 Like 13 Dislike
求推介(除左iphone 乜機都得)
ROG
點解咁抗拒用iphone
我見轉左typeC 買左人生第一部iphone
用完發現比android好用好多
利申 15Pro outdoor用 冇得輸
好難買靚殼
因為我覺得iphone操作好複雜啊我用過幾部之後放棄左了。。
我主要想mon大,影相靚,容量大就ok
iPhone複雜
我真係笑撚左
係啊 妳當我低低啦~我平時要湊b 真係沒咁多時間慢慢"模"
S24 Ultra
個mon易唔易壞?我幾部Samsung都係mon出事!包括我依家呢部好多綠色線所以迫住換
你指跌爆定咩 轉翻直mon應該無curve mon咁易壞
如果係出綠條個條就睇手晨
但8000最好除非你要細機(S24) 唔係除咗佢都無咩特別選擇
我呢部係n20u一直唔捨得換!但係個mon越出越多綠線所以至要捨棄。。
之前幾部一係個mon冇啦啦黑屏,一係就訓教壓到個mon就壞左。。唉
我想要大mon啊 湊住bb果時睇野方便d妳有冇咩推介?支那機都冇所謂 因為依家真係好少選擇
壞mon好似係S20/之前特例黎 近幾年已經少左
一係S24 ultra一係iphone算啦 24ultra個mon夠大 影相靚
真?咁我睇下24u邊度買平d先
感謝妳啊!!
iphone太多手勢要記
以前我老豆為左懶型買iphone
佢唔識用,成日都要我教佢

結果我用an機既仲熟部iphone過佢
用左成年,間唔中都係要我教佢
d野太唔直觀

我始終都係鐘意an機果三粒制
9成時間一隻手都用到

有時iphone要被迫兩隻手先操作到

利申:
我人生第一部smartphone係3GS
第二部係4
之後就轉an
街鋪12+256好似8000頭
smartone現有客戶好似做到7999
你要大D加到12+512都係加多幾舊
建議你落場揸左機先 但S24U係肯定唔會後悔
係啊!!iphone好難單手操作!!
同埋可能我真係低低地啦我真係覺得複雜過android好多
如果屋企冇電腦做backup,乜鬼野都save晒電話度,咁係咪買12gb+1tb好d?
你有無宜家N20U個大概用量 因為note有SD card但你再上就無

重點係1TB我記得最平都接近1皮 如果你8000筆直就爆曬
我正想問點樣睇依家部機容量幾大同埋張sd card幾大
我知道依家大多數機都已經冇得用sd card,唉
我真係脫晒節了
你試下i瘋將電腦mp3入落去
係講緊nico翻唱或mad apple唔會有既音源
用一次 an入歌 一次ios入歌

你就知咩事

ios選項搵餐死
https://www.samsung.com/tw/support/mobile-devices/how-to-confirm-the-built-memory/
係咪無SD卡
如果你宜家剩51GB的話建議上512 應該好夠 你SD卡都用左200GB的話當我無講
如果你係smartone建議你帶埋部機去問下有無優惠同可以trade幾多再決定
BTW 如果你唔係長期D相要放係手機的話
建議研究下D外接手機USB/google drive 睇下有無得移走一部分先
一味追你部手機夠容量的話其實好甘

妳覺得512夠嘛?
加埋都無256 咁肯定夠
我見大概都係9000頭(smartone客戶價最平好似8000幾)
如果你宜家LI部唔再用你攞去trade應該岩你筆直
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞