[好撚大鑊] 鄧成波家族悅品酒店及海濱廣場同日被銀行接管 鄧耀昇零售王國漸瓦解

202 回覆
85 Like 6 Dislike
中環出更:舖王細仔攻平價婚宴生意

港女結婚擺酒叫朋友「給五百元人情就不要來了」風波成為全城熱話,某程度因為擺酒太貴。原來「舖王」鄧成波細仔鄧耀昇(Stan)年半前已洞悉先機,睇準婚宴生意有得做,於是同女友Vicky合力開設婚宴統籌公司。為減省成本開支,Stan動用家族持有嘅油麻地二萬呎舖位,新人搞婚禮平均每位賓客成本都只係四百幾蚊,就算做五百蚊人情都唔怕會蝕本。

已接逾300場宴席
東華三院將於下月中舉行慈善晚會為弱勢婦女籌款,Stan為支持任總理兼籌委會主席嘅哥哥鄧耀邦(Jason),於是以旗下婚宴公司冠名贊助晚會嘅全數開支。Stan話,今年婚宴市道暢旺,由十月至年底已接到逾三百場婚宴,而佢自己則計劃兩年後與女友舉行夢幻婚禮。Stan搞婚宴咁識控制成本,唔知佢會否叫賓客隨意做人情呢?

東華三院主席陳文綺慧(Viola)話,今次籌款晚會嘅全數善款將用作支援弱勢婦女乳癌治療、更年期輔導、家庭及性暴力、扶貧四個項目,希望大家踴躍支持。

鄧耀昇(左)為撐哥哥鄧耀邦,冠名贊助東華幫助弱勢婦女嘅籌款晚會。(潘翠華攝)

如果計埋負債,今時今日佢仲係正數應該冇乜可能
又係呢啲代父還債言論
波仔2013年己經掃緊貨 2019再加碼又努力又睇錯市

白手打左個幾百億身家波叔反而係廢柴
Cls
有乜問題香港大把富豪高槓桿起家啦

窮狗又係度笑有錢人
富不過三代都有錢過一般人啦,洗你啲窮撚同佢擔心咩
最後開唔成吖嘛
依家分分鐘係銀行唔想佢老破,咁撚多貨一老破全世界一齊排隊收數人踩人可能收得返仲少
幾百億其實不嬲淨係計佢d鋪既淨值
有幾百億唔洗搞成咁啦
上面條友究竟知唔知咩叫做銀主盤
「舖王」呀「舖王」
3張野表示識唱
人踩人
呢個形容詞形容得好正
你啱
條友Pr?
牌都好似批曬 連唯一話會擔心 有問題 ge 前區議員都入左去赤柱 坐 咪都係搞唔成..
佢都輸緊
https://youtu.be/nOcQrKkX41A?si=I9T0pB1ibThTuIxU

以前廣告明明好高級
點解會俾黃霑搞到咁柒
賣極都有
吹牙
中岀再搵錢掟佢食避孕藥再中岀
波叔負資產負得太少
當你好似恒大咁負債過萬億、負可敵國事
國家就唔會俾佢啲資產賤賣
會搵人食左佢
呢件就抵撚死嘅
算啦好冇人哋唔會死破咗產每個月都起碼有幾十萬唔好幻想太多啦
我地個個恥笑緊 得你一個覺得我地擔心啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞