鄭俊弘 同 何雁詩 生弱智仔單野 算唔算係虐狗既報應?

37 回覆
110 Like 11 Dislike
【虐狗?】鄭俊弘用釘帶教狗被圍攻 何雁詩撐:照教練建議使用

何雁詩本身都有養狗,佢嘅愛犬就比較細隻,同Fred拍拖後,亦曾被影到兩個人一齊放狗,看似相處融洽。報道指何雁詩同Fred同居後,Riley經常吠新嘅女主人,令二人不時為此爭執。仲話Fred為咗訓練Riley唔好再亂吠,幫佢帶上釘帶。報道一出唔少愛犬之人炮轟佢地有虐狗之嫌,何雁詩先喺13號早上留言話:「謠言止於智者,Riley好地地係屋企瞓緊,絕無棄養。每個人也有過去,私生活不應亦不會影響狗狗與主人的關係。其實我是狗癡⋯唔係好明發生咩事。」不過呢個回覆似乎更令網友憤怒,指責佢轉移視線。

而Fred亦喺IG上載Riley嘅相片,並以大篇幅英文留言回應呢件事,內容大致係:「養咗Riley已經4年幾,佢本身係一隻流浪狗,領養佢之後曾經有一次佢差啲被車撞到,所以我決定帶佢去接受訓練,訓練員建議我喺Training時使用釘帶,而呢款係好常見嘅訓練工具……」而何雁詩亦再寫咗一篇留言話:「我們按照教練的建議來使用Prong collar。它被用來防止傷害和保護其他狗的安全,我們已經被告知,如果使用正確,它不會造成任何顯著的疼痛或損害。作為4隻狗的主人,我被這個嚴重誤報的消息困惑不已,因為我從不放棄狗,我也有幾隻狗是收養的,我和Riley相處得非常好。」照佢地嘅講法,係專業狗隻訓練員叫佢使用釘帶,不過唔少養狗人士指,即使合法,明知會傷害到狗仔都唔應該使用。

估唔到2024重有報應 又要感謝神了

報應來
巧合姐
想問下佢地

如果個仔控制唔到自己
會唔會幫個仔都帶釘帶?
隻狗返黎討債
其實最終隻狗仲係唔係到?
好似話棄養左
個仔仲弱智過佢隻狗
你話呢
就當鄭俊弘所講釘帶是訓練狗隻正常工具,但係本刊還發現他在去年三月,帶Riley去數碼港玩時,幫Riley戴了一條電擊頸箍,記者還影到鄭俊弘鬼祟使用遙控器當場電擊Riley,唔知喺鄭俊弘同何雁詩心目中,這種又算是什麼訓練?

屌 電擊頸箍都有
咁可以買返個比呀仔 電一電可能好返
唔成立,棄貓嗰對都冇事啦
有科學研究顯示,一隻成年的拉布拉多,智商居然相當於6歲的兒童!

鄭俊弘何雁詩首公開仔仔患天使綜合症智商只有2-4歲不懂得說話

佢養隻狗 IQ 仲高過佢個弱智仔
咁鄧炳強有咩報應?
咁習近平有咩報應?
你老母都生咗你隻弱智的狗啦
拉布拉多,金毛,邊牧呢啲智商好高,成個人咁
點解要咁嬲?
一單還一單
做雞無得擇客
why so 嬲豬?
雖然我信有報應呢回事,但2019年之後我已經唔敢太大聲講呢個term
試下用條帶嚟訓練佢哋個天使....
咁就報應啦
可能今次都會
無啦啦電隻狗
根本就係以虐待為樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞