韓國4日3夜,散心之旅

70 回覆
24 Like 18 Dislike
對唔住😔
第三日。首爾兒童大公園睇音樂節

處決毒撚Level (終極)

酒店Hea 到12:00 佢約咗佢班fd 喺兒童大公園集合去會場,我打算純體驗下

票價:580 hkd

由12:00 玩到20:00

我個Fd 拎住支長炮,偷運入去
因為佢check 袋都check 得好仔細
最後佢拎到入去

佢同成班女仔企左係第二定第三排
我作為一個初哥,我都喺企係後邊

一入到去,呢個歌手D哥都幾好聽

之後愈坐愈後,坐到野餐區

中途出會場買小食

炒年糕

之後差唔多時間,坐咗4小時,個Fd 叫我落返去近草地位置,明星唱,粉絲會跳,舉燈牌?一支嘢,上邊有個識着燈嘅波

Eric Lam 唱歌ok 嘅,最後喺個台飛D花向台下

最後出場 鄭世雲,氣氛好但粉絲比我想象中少,之不過我唔識韓文,淨係識聽 沙啦Hea ,變咗投入唔到

20:00 完場,佢哋接收工,放咗去食燒肉,生牛肉飯,6個人除翻開每人28000 韓幣,3支燒酒2支啤酒

味道ok ,生牛肉飯好滿足

是日感想,我個Fd 本身最近壓力大,平時屈住屈住、其實佢去追星我都開心,佢見到自己粒星,9嗌下,舉下燈牌,影下相,可能佢已經好開心好滿足,最低限度佢可以喺粒星上邊搵到依歸,個晚返到酒店,掛住執相 至少佢個一刻甚至幾日都唔會亂諗嘢可能追星已經成為佢第二份工,企足6小時,嘢都唔食,但係至少呢份「工 」喺帶俾佢開心,笑,滿足,有回報

其實喺會場,大家都搵緊依歸,人總會迷失,失落,世界無一様嘢可以能醫百病,可能「鄭世雲」喺佢眼中可以醫百病

第三日完
Lm
夜晚做咩唔扑鳩個frd?
樓主食嘅嘢睇落都好正
原來係去睇鄭世雲
佢出道頭幾年都幾鐘意佢啲歌
但現場真係幾少人
遊記幾好睇
多謝支持
Lm
聽我個Fd 講 佢 唔識經營佢個粉絲club
第四日 返香港,朝早Hea
我覺得佢出好少歌
不過睇完樓主個遊記我即刻開返佢啲歌嚟聽
等樓主更埋最後一日
終於無黑邊
仲唱錢?個個都用wowpass
屌,以為毒撚一個人去
原來有fd
個friend 係仔?
樓主有無食到你個frd啲frd?
lm 遲啲帶老豆老母去 驚佢地嫌悶 好似冇野玩
見到韓國食物乜都加辣椒粉就想嘔
我唔鍾意香港
我就算死都死係韓國同日本
香港無野值得我留戀
對香港感到煩厭和噁心
女仔,不過好朋友
Wow有咩好?
學之前師兄話齋
有得用wow既地方都有得碌卡
我碌卡賺回贈唔好
當tmoney用
你可以卡+wowpass嘅
係邊度報local tour ah?
第四日 Last day

喺酒店Hea 到11:30

Check out 鐘聲響起

喺時候 要走

原本我個Fd 話帶我食 土豆薯仔湯,間嘢執咗,最後去食炸醬麵,樓上店,29000韓幣,2碗麵加碟肉

味道好食,份量足,最緊要喺 冰水任飲

名加地址

譯音問題,放心應該唔係香港人開

之後佢帶我飲咖啡,不過我飲檸檬soda

行到差唔多,去咗對面樂天百貨行免稅店
不過免稅店未必比出面平
反而朋友係機場買嘢仲平好多

行到差唔多返酒店,附上藍天白雲市容

臨上機,有4個女仔着住天綫得得B 衣服上飛機 ,不過童年快樂有回憶都好,至少癲過

呢4日之旅完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞