東京美食分享區(20)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
想問Yoroniku Tokyo 同蕃Yoroniku有冇分別,邊間會好食d
人形町今半 有得book lunch 5000左右 有人服侍
Katsuプリポー唔係俾成個釜飯上嚟嘅咩
2年前一個去去食到一半已經好飽 店員仲走嚟問洗唔洗添飯
迴轉鮨>美登利>根室花丸

根室花丸好普通,連舊拖羅都普通
有冇地方可以散叫和牛三文治食?
想請教一下,喺上野附近有冇燒肉同埋漢堡扒嘅餐廳好推介?
食個人形町 今半,想試吓其他地方
冇budget上限
https://s.tabelog.com/tokyo/A1311/A131101/13165294/

上野附近可試呢間燒肉,冇得輸
想問千客萬來有無邊間好食
黎緊會去開附近,應該會順便行個圈
隨便,間間都好食。

五感嘅限定鹽沾麵,老實講麻麻地以呢碗水平最多俾tabelog 3.6至3.7分。

麵體唔識唔亂評,嗰麵本身冇乜味。昆布湯唔錯嘅,淡淡地昆布鮮味。

鹽沾汁味道唔平衡,死鹹感覺比較重,聲稱用各種食材出汁但飲唔出(可能我廢)

過程都係食一兩啖鹽沾汁就要食返昆布湯清清條脷。蛋係過熟嘅。

最後個人感覺師傅有啲頹,煮麵都唔係太認真
因為太多遊客?
上次食都有鬼佬
Lature 如果你唔介意食野味
Ginza sand?
我係日本食過一餐最恐怖經歷
係東京食左個所謂紅酒牛肉 難食到想嘔
有影相 整到PAT屎咁
你食幾錢set? 見佢book 位果d 全部都要食15k up 既set
係咪walkin 就有位
圖呢屌你
Yakiniku Jambo hanare 同其他分店 例如Yakiniku Jambo hongo有咩分別點解難book咁多
tonkatsu.jp lunch係咪排隊?
難唔難排?
拉麵嶋好食wo
但入鹿就味道豐富d,多d 唔同既味
拉麵嶋係醬油味好勁,接受到咸就會鐘意
我接受到鹹 但係接受唔到味精
拉麵嶋係靠味精咩
唔知點解所有醬油湯底飲完過後有種口渴嘅感覺
好似食咗味精咁
嶋都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞