東京美食分享區(20)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
得罪果句 果陣食 屌你比隻勁大的碟比我我
之後侍應比塊好似澳門牛肉乾大小的肉
最好味就係頭果塊サーロイン 之後係無印象的味道
其餘到上個牛丼 個侍應問我知唔知「牛丼」乜離
我答佢唔係吉野家呀麻… 佢黑左面

心諗成餐飯好在無叫酒水 完全唔合理
想問下佢個20000 set 係咪兩個人份量
咁睇嚟都係算
有無邊間炭火燒肉 推介
想問東京有無昭和咖啡店推薦
起大阪飲過間coffee shop ibuki,今次去東京想飲返類似既味道
最好間舖頭入面有得食煙

一人份,但個餐絕對係夠飽既,唔飽牛丼冷面可以無限追加。

如果純粹問性價比,咁你去食任食或牛角都肯定抵好多。佢其實就係主打炭火燒肉既omakase,概念我覺得如果去食一定要坐counter, 咁先欣賞到Nakahara-san係你面前慢慢燒俾你,同埋佢會用心咁講解每個部位,點樣食,例如某啲部位咬耐少少味道會有變化。

Nakahara-san亦都會解釋點樣選擇唔同既牛,同唔同既部位,點解某啲部位佢做到肥而不膩,你食既絕對唔只係燒肉,係一個好完整既experience (我係坐counter,唔坐counter既話係其他staff幫你燒,佢地既講解係點,英文溝通如何我唔太清楚,但主廚既英文程度係native,佢係加州長大既)。當然主廚亦都係和牛三文治既發明人(可以自己google,佢可以算係明星廚了),所以以食物既質素,同感受主廚對燒肉既passion我覺得係值既。

不過都係個句,啲你想要咩,純粹想食好多和牛,食好多肉,食好飽,食性價比高可以skip。
有冇Ching食過天ぷら ひさご 秋葉原店?
我想搵d 張台係遊戲機嗰d
東京有咩手信好買?好食食得嗰啲。
newyork perfect cheese
同埋tokyo cheese factory 芝士版既白之戀人
依兩樣應該最穩陣又易買到 又方便派比同事
好多bot狗
要早啲去排隊買 同埋咁熱會熔
唔係機場都有咩
我上次係成田免稅區入面買
啲人好興喺東京站買
New York perfect cheese成田有?
羽田我知有
如果係池袋買 可以買Ken's cafe件朱古力蛋糕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞