香港人既公共空間意識低到.....

315 回覆
2672 Like 47 Dislike
睇咗公屋空間
真呀,洗手間都少啦,所以同胞周街柯屎尿都唔緊要啦
唔打柒隻曱甴?
得把口
呢個真

無論點用臭蟲論 香港人就係咁賤格
冇人想第一個開門
用口就免啦 啲人唔知以為你痴線先屌人
借勢撞開啲人算
試過有次行緊去扶手電梯,前面個女人突然間停喺條梯前面禁電話,差啲撞埋去
好撚認同,但諗深一層好多巴打都講得啱
私人空間都唔夠講乜公共空間
公共空間真係細,四圍都要逼同陌生人實有碰撞
而且香港人慣左急,如果香港人性格唔係咁可能會睇開d
坐車 特別係多人嘅時候
孭住鬼死咁大個背囊
又唔會留意你舊野會整到人
硬到仆街係咁隊係咁撞
呠鳩佢啦
呢個po講嘅野通常都係女人&上左年紀嘅人
有時搭鐵出口啲樓梯已經好窄
係都要兩個人平排上落
阻住後面啲人
樓主講中曬我想講嘅嘢
次次都想屌佢哋老母
而且大部分係大陸狗嚟
我次次都計啱位置過佢哋
佢哋會主動撞到我隻手又自己嚇到自己
跟住我又金像獎男主角上身
嘆氣+搖頭
嘻嘻
太逼嘅話我上車會攬住個背囊
畀起天龍人,差幾百條街啦
學車師傅教擰頭其實係畢生受用
有時唔攝唔得,有d人睇野睇到無人之境,阻q住哂
好心咪行到咁近
行路果到真係好撚多人行行下斜cut, 講緊係多人行緊既街
特別係女人, 又唔係行得快嗰隻
有揸車都知cut線要望下你想cut方向有無車先, 就咁cut出去炒撚死你啦

我就持住自己大份, 永遠我直炒落去忽然斜cut 我路線既撚樣
屌你老尾有時我行得快, 唔留心都未必收得切啦
撞咪撞, 睇下邊個傷
試過撞到個中女仆係到, 佢擰個頭想開口屌鳩我之前
我已經開口屌鳩佢先 : 睇路啦仆街
土地問題,空間太細多咗磨擦
唔係香港人問題,移咗去英加嗰班就會正常返
密度低好多
呢樣野特別中女咁做, on99

試過係灣仔好多人嘅行人路上, 人人行緊
前面個中女忽然急停
我就收唔切踩到佢腳踭

佢老尾仲擰轉頭好嬲咁用英文: sir, I think u own me a sorry
個死人樣同口音一睇就知識中文, 用乜撚英文

我: you own me a sorry indeed, why you stop ur step suddenly

中女: wow, look at you, quite a gentlemen

我: 屌你啦, not for u

之後條中女成程路EEUM UM
所以香港人先最仆街
又真,國安行先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞