香港人既公共空間意識低到.....

315 回覆
2672 Like 47 Dislike
我反而係shuuuu! 佢
學下eric 教狗咁
邊行邊睇電話阻撚住條路,行樓梯都要睇,試過幾次直接屌柒啲人
地鐵靜音車廂完全唔撚靜音

上次叫三個大媽細聲啲
仲要比人屌返轉頭
話咁巴閉要靜搭的士啦
試過
我係𨋢入面嗰個
一開門嘅時候,某國人就想衝入嚟
我屌鳩佢話俾人出咗先
然後佢好似覺得俾我鬧好委屈咁話佢要入(當時部𨋢滿晒人)
我即刻屌多佢一鑊「入面啲人唔出咁你點入呀?」
簡直低能
係咁架啦,就黎有展童都未定
係 , 所以先讀到你條𨳍頭踩港𨶙
香港人其中一個問題就係自大
香港唔係一個完美嘅地方

就係你呢d人 成日一見人講香港唔好就跳掣
你自己屋企都會執下佢 十年八年就執執佢
香港人有d行為係要改善下

香港坐車開speaker睇片
去到日本大大聲傾計

我唔係講所有香港人都係咁
但真係唔少香港人係做緊呢d仆街行為
係有普遍性
你用「本身」 依個詞 , 即係講到係天性一樣啦 , 而家又兜話唔係講所有香港人呀 ?

睇你港英年代都未出世啦 , 唔好講到香港人「本身」 就係仆街 , 當年公民質素係點你都未見識過啦

我諗你真係柒少陣算啦
咁就唔會有垃圾蟲廣告啦
比啲理據解釋下先啦 , 我想知我點𨳍呀 , 解釋下你之前回覆所講嘅「本身」 依兩個字代表咩先啦

見啲五毛幾年前開始全力踩港你又戇尻尻被支共煽動埋一齊踩 , 踩完又要兜話唔係講所有香港人 , 而家似係你𨳍啲喎小朋友
日本都周圍貼住禁煙啦 , 你想表達啲乜
禁煙廣告咪代表唔少人食煙
邊撚個傻閪會覺得一提「香港人」或者「香港人本身」就要包哂所有香港人
睇嚟你都係戇尻 啲答法好似小學生

周圍貼住禁煙係提醒啲人嗰度唔食得煙呀高才生
咁「本身」依兩個字點解 , 請出招
港島係唯一一條線仲做到先落後上
Search咗下506
依家先知地鐵原來有巴士服務
真係大開眼界
港島直頭細到細到貼埋牆行
政府眼中香港冇單車
單車係遊樂路線嘅玩具
每個國家嘅手勢都唔同
人地未必知你做乜鳩
特別係hk人
因為架仔國家d人唔會係咁衝上前
佢地一字排都係會正常慢速前進
如果你都慢速前進就冇事

但香港係攝黎攝去
走慢兩步都唔得

同埋架仔文化係你趕時間嘅話你自己會利用馬路位超前

但香港d行人路封死哂,冇得出馬路再上返行人路
即係你行街 tun左tun右會遞手先tun啊?
如果係你好撚kam

平時收工條隊
大多數企下面唔上去 就會變到好似第二張圖下層咁
但上面好多空位
平時係條路撞到算,講緊電梯口都係咁。有咩事跌親唔係講笑,後面仲有成條隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞