用router北上翻牆可以嗎?

56 回覆
4 Like 11 Dislike
openvpn 已block
新手未用過,可否井多D
你都用tplink啦 怕乜鳩用數據姐
佢自己都係用tplink都唔明咁在意 做乜
香港屋企個router 當vpn用得唔得?
梅花VPN
快連電腦版試過一裝就話有毒, 裝唔到
好簡單,直接down app就用到
lm
用vpn又用返祖國vpn
應該都係大陸人開架啦
明,即係tp link做唔到北上翻牆
千祈唔好 到時屋企連大陸網站都去唔到
shadowsocks
翻牆犯法
切勿以身試法
美國老牌租server既公司
我用牙石instant guard
北上翻牆速度如何?
我用 ASUS 內置 WireGuard
唔用 default port
DDNS 就用 no-Ip.com 啲唔出名 domain
隔日 reboot router

咁耐以嚟返大陸,餐廳/酒店/桑拿WiFi 都駁到
速度就要睇果邊 WiFi 出海有幾快
Speedtest 過 100 Mbps 都試過
YouTube 睇片,NowE 睇波 完全無問題

上網睇資料話用vpn翻牆通常速度會打折
打折一定會
始終有 encrypt

打完折有 10Mbps 都夠晒睇 1080p YouTube

https://support.google.com/youtube/answer/78358?hl=en

Video Resolution

Recommended sustained speed
4K UHD 20 Mbps
HD 1080p 5 Mbps
HD 720p 2.5 Mbps
SD 480p 1.1 Mbps
SD 360p 0.7 Mbps
用緊ASUS入面IPsec設定,三部手機,有打機有睇片,whatsapp和facebook都work。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞