小情侶五百萬上車洪水橋一房 計錯數供樓壓力大、睇好前景唔後悔

166 回覆
21 Like 24 Dislike
踏單車應該2個字就到西鐵站,沿河邊踏,轉上屏廈路就好快到
講真嗰陣5球買樓唔係問題,問題係而家5球買會多好多選擇
諗起都辛9苦,我屋企一分鐘到西鐵月台都有時覺得遠
只係想講呢度同你住天水圍唔近西鐵站既樓盤一樣,出市區既時間都係差唔多
你用地鐵站旁邊比無得咁計,就算住yoho west, 都快唔到幾多
請關注買樓人士精神健康
5球一房洪水橋係光豬呀嘛?

同埋 係930?

兩樣都唔係咁真係幾柒以事論事嚟講
講開又講. 天水圍私樓最近嗰個都係要行幾分鐘再搭兩個站先到天水圍站 其實唔係差好遠
地面行上月台都唔止一分鐘啦, 細路你又吹大左啲
Wetland個邊直成仲遠過LYOS去西鐵站
發展商表示多謝晒兩隻傻西接火棒
究竟西鐵洪水橋站既確實位置o係邊呢?

根據路政署<位於洪水橋的鐵路車站控制建築圖則及工程展開圖則>顯示, 個站會o係現時西鐵線緊急救援入口 EAP25 (Emergency Access Point EAP25) 附近。

呢個位距離現時洪水橋新樓盤, 快則要行接近20分鐘, 慢則接近30分鐘, 呢個距離算唔算坐擁西鐵優勢呢? 近唔近西鐵洪水橋站就留返買家/準買家自己諗了, 而呢個站最快都要2030年先啟用。

俾個概念你, 20分鐘路程大概等於太子MTR行到油麻地MTR, 30分鐘路程大概等於太子MTR行到佐敦MTR。
同樣有100 萬揸手

洪水橋90 後比左首期,月開支26000

有首期租樓,月首萬二九龍樓, 每月收四千蚊息,月開支8000

每月差成萬八蚊
好似連婚都未結
完全係俾 自住驚西 呢句嘢所誤導
啲錢都供晒樓, 仲邊有錢咇多件出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞