質疑契仔林黛子龍宗瀚遺孀手持遺囑有效性 清洪入稟法院

46 回覆
3 Like 5 Dislike
佢老母林黛都好似癲癲地
咁入稟果個一定會將自己個story寫到有理有節先嘅
我估呢兩個witness到呢刻都無直接否定過嗰份10年遺囑嘅存在,唔係嘅話以清洪嘅背景點會唔即刻報警話事主個老婆偽造文書啊,所以佢依家先有民事方式去令10年嗰份遺囑無效。
佢出黎講野既話隨時以後都無機會再講野
但係唔出嚟講嘢,佢哋又係呢份遺囑嘅見證人
唔講嘢咪即係證明係假嘅?
「內容顯示龍宗瀚撤銷之前的2009 年遺囑,聲明2010年才是最後的遺囑」

真既話佢老公點會唔同清洪講返
假既話佢老婆點知佢老公立左遺囑
旁人點知清洪係咪真係同佢咁熟
話就話契仔 點知轉個頭可能當佢契弟
所以契仔同契爺既關係 根本唔係佢講到咁close
咁close既話 點會連老婆都唔介紹

相反契爺咁急去攞份遺產 人地老婆都冇佢咁心急
文中有交代,清洪係死者死後幾日就同Billy講有09遺囑,對家當時無話有10遺囑。係幾星期之後個老婆就拎10遺囑出嚟,上面寫明void 09遺囑,Billy 係見證人。

所以如果當Billy /老婆係一黨的話,要偽造埋呢句都合理
可能佢同清洪先係真愛
10果份有提09呀,一係兩份都假,一係10假,一係兩份真。冇可能淨係清洪果份係假
上契個見證人都死埋無頭公案
人哋兩公婆感情如何, 根本唔到佢指指點點
遺囑寫俾邊個承受,甚至修改遺囑...通通都唔怪佢事
條友擺明係想霸佔遺產, 佢只係『契爺』唔係老爺
就係最初問佢就話無其他遺囑(清洪聲稱)
之後第二張出現, 佢就忽然記得自己係見證。
咁大狀條氣就唔順啦。
其實諗吓都幾好玩。
A律師樓寫份俾阿甲
B律師樓寫份俾阿乙, 仲要同一日。
到時實開大拖。
唔好忘記, 同老婆感情差; billy 話無其他遺囑; 死者無同佢講有其他遺囑, 呢3點都只係大狀自己聲稱。
頭盔:我唔係話佢講大話, 但係佢要攞出證明 (which 其實係無可能攞得出)
正解。
佢知如果刑事告唔贏, 到時個官判咗10年嗰份係真嘅就民事都無得打, 所以先告民事睇吓點判。
其實呢個解釋好合理。
09 因為各種原因(自己諗啦)話俾晒D錢契爺。之後一個屈尾十就反口, 咁梗係唔可以俾契爺知架啦。
老公係2022年死, billy記唔起2010年做過見證人都唔係冇可能
各界都有神棍
撐遺孀呀!!!
唔好驚左個CHING
有打未為輸
就咁睇64波,佔緊少少上風架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞