其實張繼聰點溝到謝安琪

286 回覆
958 Like 37 Dislike
整合 pin this

張繼聰:「真相係我哋同一年嘅新人,佢派歌先過我,我聽到佢嘅歌覺得正,畀呢個女仔把聲同質感吸引;喺電視第一次睇到佢嘅MV,於是好主動去追呢個女仔」

from 戀講嘢
當時二人一同出席頒獎禮的記者會,張繼聰借唱片公司約謝安琪high tea,期間兩人好好傾,原來張繼聰一早research 謝安琪資料

兩人做咗好朋友,張繼聰會車出車入,請食飯睇戲。謝安琪唔覺得張追佢,反而以為佢係gay

一次張繼聰亂過馬路,謝安琪拉住佢,話「你條命係我㗎喇」

某天,阿聰相約Kay到Kay屋企附近的公園,突然問Kay可有認識願望,隨即拿出藏有7粒龍珠的盒。不過Kay卻「嫌棄」阿聰幼稚,加上自己一時三刻想不到實現什麼願望所以感到無語。其後阿聰更反問Kay是否知道他的願望是什麼時,更直接表白:「我想你做我女朋友!」
但,謝安琪當時無接受,但有反思自己係咪俾錯singal

其實,兩人繼續做朋友,自自然然成為男女朋友
成日話謝安琪未整前樣衰,但佢中學時好多仔追,斷估啲仔唔會追醜女啩?雖然啲中學相鬆郁矇,但就咁睇佢喺班入面都幾出眾,笑得好甜,可能啲仔覺得gfable所以溝佢
Beatles個年代撚有ig呢啲社交媒體
張繼聰碌野好勁
佢自己講
高登連登大把人話佢靚
心諗邊忽靚
係喎
咁多正評
正廢柴
仇視社會連登毒撚咁
vp 都有2球咁勁?
唔好咁睇得起2m既ibanker,咪又人一個

coffee 咁出名既kol, 稀有度同搵錢都多過普通ibanker

唔好咁多濾鏡

利申: 1m
好似有澄清過係假 佢地係師姐師弟但根本唔識
抽自己得黎好笑
啱化骨龍流氓式搞笑
因為當時不是俊男配美女
誰亦要去演
為了相處愉快演好我的每一天
若有需要做好彼此角色理善
理所當然如毅行慈善

個回應真係高下立見
黎姿阿爺係電影大亨添,咪又係捱到仆晒街
你點知的
震波波
佢兩公婆勁撚仆街, 佢個女喺會展有啲跳舞活動, 嚟得遲個台下面嘅中間位畀人錯曬, 主辦竟然清場踢走啲人然後再畀佢兩公婆入嚟坐住個中間前排位
友田彩也香
叫佢落車
兩公婆08年以逆市價1,200萬低價購入4,000呎比華利山
你自己search下
兩個都係音樂呢行,又幽默搞笑咪得囉
好難講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞