[Uaena] IU 討論區 (47) - 港場完滿結束,期待九月韓國 ENCORE 場

431 回覆
11 Like 3 Dislike
lm
有啲想去曼谷場
曼谷有無實名認證架??
自己都買唔到飛呀,點帶隊呀
講真我覺得娘娘今次唱一人之境好似有D辛苦咁
唔知係我問題定係點啦,我真係要睇住字幕先知佢唱緊乜
嘩 u巴出手開po睇完港場好開心

真係好耐無睇過娘娘con 啦....
唔係有朋友幫我買到飛,我都未必睇到港場
好似賣哂飛啦…
屎忽痕睇返自己連登第一個IU Post....
原來咁啱就係 16 年會展港場嗰幾日黎...
往事只能回味呀....
好想9月去睇
係有啲,某啲位咬字係冇咁準
整體效果係冇長夜/囍帖街咁好
已經準備好請假去
多謝娘娘 呢兩日玩得好開心
啱啱再聽返好似全部都係S音變左SH音

應該係有人教錯咗

其他音都幾準下

小可惜 不過已經好好
啲行程咁趕
飛大韓係咁 冇計
希望下次唔洗再等6年
我估唔洗
睇左台場尾場同今晚呢場
娘娘今晚狀態好過台場好多
港飯聽舊歌多D所以好多都岩聽
但台場多新歌之餘又有leon同someday

音響今次好過台場 係小巨蛋聽Shh.. 基本上大半隻都係VV聲聽唔到佢唱咩 港場至少聽到佢唱咩

翻譯終於唔係萬年大媽 仲係個應該係有聽娘娘歌嘅姐姐黎 但有幾個位連我幼稚園程度都聽到同佢譯個意思同原文有出入... 可能緊張啦

應援手幅我坐一樓其實無咩人有舉 Hoissi我附近好似係無人舉
Love wins all個張就真係懷疑為搞而搞
成個場暗到咩咁再加手燈都係紅燈 舉張心型酒紅色紙點會睇到 燈光組又無打返少少燈落觀眾席
最後娘娘連提都無提過呢part
My sea應援就真係諗法滿分 但執行就...
隻歌長都算 中間D詞真係唔易 我個區都好盡力唱 但真係愈唱就愈細聲/少人 去到停個下全區得返5個以內仲有聲出 呢件事放係韓場一定好感動
但係港場
我就覺得變左個笑話

不過要讚女飯們唱得好好

慶幸自己台場港場都有機會睇
拎曬兩邊嘅好處 有個好好嘅回憶
唔好個D就好似今日娘娘落降頭施魔法咁 忘記左佢啦
屎忽痕睇返自己連登第一個IU Post....
原來咁啱就係 16 年會展港場嗰幾日黎...
往事只能回味呀....

有無抽飛教學
除左爺爺之外真係隻隻都正
不過大部分都應該聽唔返
My sea應援就真係諗法滿分 但執行就...
隻歌長都算 中間D詞真係唔易 我個區都好盡力唱 但真係愈唱就愈細聲/少人 去到停個下全區得返5個以內仲有聲出 呢件事放係韓場一定好感動
但係港場
我就覺得變左個笑話

不過要讚女飯們唱得好好

其實 my sea 唔使唱晒成首都得啦....
一黎太長,二黎有D位唔識韓文既話係幾難唱....
MY SEA真係有D難
第一晚唱夜信就好多人都唱到尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞