[突發]姜濤擔正翻拍港版《無用的謊言》

244 回覆
16 Like 113 Dislike
搞錯,女主係金所炫
錢係一回事, 主要既問題係根本無心去做
同一舊錢, 去買外購劇, 乜都唔使煩, 又唔使養住班人去拍野
成個po都係你留言
咁憎viu 又要咁留意
其實點解成日搵mirror搞鳩啲韓劇
上次就社內,今次就搞鳩金所泫套劇
我都幾肯定港版會搞到變膠劇
覺得最大問題 係埸景 燈光 鏡頭
呢3點都用番9流既流水拍法 點會好睇
人地係講緊人靚畫面都靚
上次幾次翻拍 都係呢幾點搞到唔想追
好撚大對比
有新聞post我咪留言,好正常既事
梗係啦,上年簡直係最垃圾嘅一屆

導演都係仆街,網上亂講嘢帶風向

唱歌垃圾級別嘅KC屌鳩ViuTV,但參加造星跪低攞到個亞軍,本來仲諗住做馬俾個冠軍佢

Nathan條垃圾仲有Taco未入Viu先有Job

王鋒後尾針

仲有個大叔唔知叫咩名,咁樣衰都有得入圍

第五屆真係黑得好緊要,結果而家一件都紅唔起

你去拍十兄弟喇,鳩下鳩下的製作,仲好效果
佢d自家劇垃圾呀嘛
咩那年盛夏班連登viutv打手吹到咩神劇咁
但出面0迴響
拍下日韓劇改篇都博到下d台狗+支那人留意下

反正都拍左套12怪盜
點解唔索性搵齊鏡狗12仔整套十兄弟?
Anal可以反串做老母
應該會幾好笑
係,我唔認為最後港版女主會搵到個演技拍得住金所泫嘅人
套劇佢聽到真話/大話嘅時候,用咗好多微表情去表達,如果搵個演技生硬嘅去做就膠化硬
男主就唔洗講啦,搵得姜濤做,受眾群就肯撚柒定唔係睇開韓劇個班
每次翻拍都會咗另一套劇成浸柒味
個導演會出嚟話個角色氣質好啱佢
諗唔到邊個比佢更適合
絕對唔關佢係親生仔事架喇
果隊Rover完全冇noise
你係Viu仲夠唔夠膽搞?
那年盛夏都係要輸畀新聞女王
相反港版社內相親榜都上唔到
翻拍韓劇但趕客就唔掂啦
低配版咋
中港一家親,搵肖戰拍算喇
同埋viutv班打手好識做
翻拍完有d 原版茄喱啡提下套野
又吹到好掂好叻好醒咁
日本深夜播下又吹到紅到乜乜柒柒 可以去日本出道
人地強國套東宮 日本年年都重播
強國人都唔會吹到彭小苒同陳星旭紅到日本啦
呢個肥仔咁識投胎
肖戰片酬好貴下喎
你估viutv比得起錢?
直頭翻拍陸劇算啦
真心咪撚搞鳩人地韓劇
梗係 佘詩曼係香港頂流演員 連鏡狗都要痴埋去東張西望何伯單嘢仲有noise過所有Viu節目
雖然冇Noise,但好大機會呢隊野又會攞新人金,希望有更強嘅組合出現,咪撚俾佢哋攞

冇Noise係因為Viu今屆食相太難睇造馬都不特止,九十幾強個樣全部甩皮甩骨,冇幾多個唱得跳得,仲要三番四次爆出醜聞,完全顯露ViuTV係點樣黑箱作業同無能,全部新藝人都係為簽而簽,自己玩爛咗個招牌,而家Viu熱潮已經完埋,呢兩三年都唔好再搞,唔係就好似香港小姐咁,選前同選完都冇人討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞