何文田128Waterloo回佣50%,油塘朗譽回佣28%

154 回覆
119 Like 3 Dislike
uber 放蛇,超哥就出黎講,依家衝擊成金融系統就匿埋一邊?擺明係欺詐啦 。 睇嚟要等東張出聲
係詐騙
同海港sir差唔多
無用,現行一手樓條例係管唔到,利益問題政府都唔會理 ,胡說樓市都去左問

"我們再向一手住宅銷售監管局查詢,何以有新盤連二連三有如此情況,但局方仍視而不見。局方重申有留意賣方向代理提供高額佣金以促銷一手住宅物業,但正如之前曾回覆所指非《條例》規管範圍。"
政府收多好撚多稅,點會規管?
回咁多,玩十單都幾千萬
老破好出奇?
有人話律師樓攪好安全㗎
條傻鳩以為一隻AA狗同一時間只可以呃一條水魚
銀行開始都唔接
何文田雖然靚位

依家咁嘅環境500呎賣二千幾萬
都知鬼鬼地
到時又大把藉口

可以話發展商未俾佣
回七八成經紀收到既佣
又話回佣唔合法公司唔俾

總之就係唔計
銀行用返自己估價去做, 唔夠錢上會自己諗掂佢
發展商用托高咗嘅合約價賣,銀行會用臨時買賣合約成交價去做按揭批出貸款俾小業主買家,發展商收到錢,之後透過買賣嘅地產代理枱底回翻咁多成樓價俾返小業主買家,變相免首期之外多舊現金去做其他投資。

合法地串謀詐騙銀行貸款金額,無咩大不了
agent 執左1000個仲會唔會回比你?
袋一半都夠移民啦
其實係咪得香港買樓/賣樓咁複雜??
第一次置業真係頭都大
回傭成交之後先再即俾$ 50%樓價 cash / 一年內俾
只要操作玩得好, 新業主個現金流就大左好多好多
(當然,要開頭俾貴首期同稅,但後面個回贈金額係現兜兜咁俾)
成千萬,做完走人
但最慘係資訊唔對等
發展商可以俾50% 回佣
但AA話俾得40% , 另外10%自己袋落袋

除左發商展同AA,無人知自己俾AA食左幾多夾棍
托市
到時只會告個buyer詐騙 。 因為申請按揭時要申請者填有冇回贈 。填無即係詐騙 。填有又唔知係米真係有回佣 。 所以將個獲比左個買家,而發展商去到貨,地產代理有佣收, 佢哋Win Win而買家食左隻獲
買大發展商,冇乜回佣嗰啲,長實最穩陣,因為佢真係會劈落嚟
信其他人 不如信自己
回佣拎唔到咁點算
其實係地產公司代,之後再拆比分行 分行經理 同AA
呢啲回佣根本大家都知,銀行都知,不過一直相安無事就無人理
On9 都唔信佢 除非即簽即比本票
呢單野1200萬你走唔走佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞