拳擊 曹星如終極資格賽分站首圈止步 緣盡巴黎奧運

265 回覆
128 Like 36 Dislike
係奧運先四年一次姐 其實其他業餘比賽好多好密
業餘比賽係打分數 唔會好傷 所以先可以連打幾場
呢個真,對任啲10幾20,啲反應無可應追到
打哂8個量級 現拳壇防守最好既maywether 都係等到佢老先敢打

佢人生真係好熱血
計香港應該全港最top,但係同國際水平仲有距離
最癲好似話內亂都為左睇佢比賽停火
我諗應該好多泰拳師傅可以打柒佢
咁佢有無代表過香港打奧運/亞運?如果無,咁係因為香港體育界嘅黑暗野?如果有,呾佢成績最好個次係點?
咁我覺得鄭則仕勁過曹君如
人地係影帝
弱者屠夫
無撚啦啦講支那狗做乜春

香港人俾人鵲巢鳩占 足球隊被迫改名
連唯一一次球隊有機會踢大賽 都要俾自己友單單打打無撚陰公
有冇去轉咗做業餘之後嘅得勝率比較?
呢條垃圾淨係識搵對手刷分數
好神奇
DKLM 垃圾政府同保險佬吹捧出黎,丟曬香港人臉
有好多人以為職業拳擊就等於強過業餘拳擊,其實職業同業餘嚴格黎講可以算係兩種運動。
個人認為業餘仲難過職業,職業可以揀對手,揀對打時間,受傷可以延期,可以一年先打一場,呢啲喺業餘拳擊都係冇可能既事。
曹星如拳擊底子一定唔差,不過業餘拳擊打3回合,即係所有拳手都會盡全力喺3回合內表現自己,完全冇回氣既空間,相反職業拳打更多回合,好多拳手都會棄幾回合黎回氣。
曹星如老左先轉打業餘,自然唔夠體力同人地硬爆,而且量級輕難KO,冇得一拳收工,要硬爆足9分鐘難度又更加高。
想睇佢參加體能之巔
渣ga
問下姐,唔洗咁嘅態度吓?我只係諗住客觀分析下曹星如係咪香港最勁,而你提出另外一個人比佢勁,就緊係你比證據證明佢比曹星如勁。咁證據一係就比賽戰績,一係就佢的確比曹星如勁,但因為香港拳擊界嘅黑暗而唔比佢代表香港打比賽。

你咁一句hea應,唔比資料去討論,只係表示呢位拳手原來係唔批評得,咁對呢位拳手仲唔公平。
蘇樺偉就真係神奇小子啦當年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞