有無人用開美國信用卡

63 回覆
1 Like 13 Dislike
我呢d賤民只有張金卡食飯用
咁師兄你係喺香港申請?
好慘 amex服務咁好 結果遇到個支那
有著數咩??我見做保險啲人個個都係咁做
比少左稅
申請美卡?
你話你架屋 間房同gaming setup加飛機杯 係個home business setup都得tim

水電 全部business expense黎
邊到咁易 你以為好似香港咁易批同埋信用額咁多

個時岩岩過美國 係wells Fargo 同BOA 帶住幾m hkd 都開唔到credit card 要申請張1000 蚊 debit card 慢慢儲credit

到我搵到工 25萬美金一年 出左糧大半年 銀行先肯debit 轉做credit 由1000美金信用額升到1600美金

同埋美國credit card annual fee 唔係好似香港咁話waive 就waive 到
唔清楚其他保險係點,但aia叫agent做合作伙伴而唔係員工,鳩估叫佢地開一人公司就唔洗出最低工資
我見啲台仔用global transfer好似好易咁,同埋啲年費美國都平過香港
唔係
但係可以咁做
EIN乜野人都可以申請得
只要願意畀錢
Fake news嚟
Ae mariott好啲
美國人都唔係人人都申請到信用卡
要有 credit score 我都係住左幾年先有
外國人點向美國銀行證明自己 credit score
人地台仔你唔係 其次 俾你申請到 你都要享受到個優惠先得
咁佢啲優惠點都用都嘅,里數,酒店房,旅遊保,入lounge果啲
年費太貴未必回本
開晒‘Marriott Bonvoy Brilliant’($650)+‘Hilton Aspire($550)’,淨係畀年費就可以保級不知幾爽
要再開US嗰邊a/c先得吧?
我而家用香港AE白金
唸著試下GT過去美國,但係我人係香港
巴打試過係咪成功?
我又lm, 希望有ching教下
真 要儲credit score先
否則人地唔會理你
Global transfer唔係就係過啲credit score咩?
人地只係參考原本國家個credit history 開卡俾你,唔係幫你transfer 你個credit history
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞