[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (241)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
聽日唔派就變垃圾
可以安排紙杯
港運會決賽
暫時3:3
淨返兩分幾鐘
即時唔聲唔聲都7球
同大麻佬平排
坐上佢上面自己搖都得嘅
原來五人足球玩法係玩具撚規則?
見到倒計時
多謝支持香港最佳年輕球員即時。
今年係得東方睇得過
其他真係好西波
上年有費查既港會(主場)都好睇
東傑大戰,票房保證
港會13個球員受傷又要比人話業餘
佢本身都業餘架啦
其實菁英盃大東方都少西
係,啲界外球仲好玩,學界比賽經常有人違例
中岸水手三冠王
甘巴爾過去曾協助傑志小將到西班牙受訓,如前年曾有陳晉一、陳傲軒及曾以行到當地學法,陳晉一翌年1月更獲皇家伊倫聯青睞,以借用形式出戰當地第3級別的西班牙協會甲組聯賽(西協甲)。甘巴爾表示日後情况許可,樂意再給予藍鳥小將機會。
另一支英超球隊紐卡素,則在D組首戰3:0擊敗大埔,另以1:1及0:0連和李斯特城及新加坡木球會,次名出線盃賽。「喜鵲」18歲中場艾菲哈里遜(Alfie Harrison)母親在香港出生,他賽後向本報證實獲港足教練團接洽,並已展開申領特區護照程序,期待日後代表港足出戰,「現在應該是處理申請中,有機會的話希望會辦妥手續。當然希望代表香港,這是我球員生涯其中想做的事」。
哈里遜今年2月才由曼城轉投紐卡素,轉會費100萬歐元(約850萬港元),另設附加條款。他今季為曼城及紐卡素U21在「英超2」共上陣11次,交出3個助攻。對於這次初來母親出生地征戰,他說:「這是很好的體驗,能夠嘗試踢七人賽。炎熱的天氣確實難以應付,但要在此賽事走得更遠,必須適應這一點。」

原文網址:https://news.mingpao.com/ins/%e9%ab%94%e8%82%b2/article/20240525/s00006/1716638801621
個場好似睇緊玩具比賽咁
點解唔去麥花臣或者卜公修頓踢
菁英盃西波就梗架啦
菁英盃都係睇柏拔表演娛賓
「喜鵲」18歲中場艾菲哈里遜(Alfie Harrison)母親在香港出生,他賽後向本報證實獲港足教練團接洽,並已展開申領特區護照程序,期待日後代表港足出戰,「現在應該是處理申請中,有機會的話希望會辦妥手續。當然希望代表香港,這是我球員生涯其中想做的事」。

快撚到 申請緊護照
最撚慘理文同傑志都係閪
其他個啲就唔洗講 一季差過一季
都話近年來最好睇一定係20/21個季
雖然得8隊 但係實力唔會話真係好似呢一兩季咁差咁遠 個陣季尾分兩組 又唔會令聯賽場次太少
咁樣就唔使俾啲充數球隊上嚟 少啲充數球員
聯賽個節奏同質素一定會好好多
多隊唔一定好 依家有板你睇
港足強大了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞