五月天阿信表態了!北京開唱喊「我們中國人」 陸網瞬間嗨翻

284 回覆
79 Like 657 Dislike
喺Social Media定時定候打一大堆矯情嘢
作一堆無謂嘅信念出黎水班 fans 每年課金就叻
可能就係要佢黎緊表態,先至可以平息
演唱會場場都打折
我見到怪獸同瑪莎嘅表情,好明顯呢一拍冇夾過
連靚仔接依句嘢嘅時候都好似有啲驚
我係五迷, 但真心唔明
中國人嗰句嘢係多餘

我只係記得石頭曾經講過,我們一直都在

本來講佢來自台北,已經夠晒頭盔
龍門自由自我
台灣啲玻璃心同酸民G點咁多
本來就係小天后
不過口碑幾差下成日都唔經大腦講嘢
依家台灣嗰邊都好憎佢
周杰倫最醒 直程微博都冇
驅逐出台灣,永久做支那人
呢條臭閪個格越嚟越衰
次次比人話就屌返人地外行 唔識欣賞佢
仲拉埋張惠妹落水話自己唱歌同佢一樣
咁咪幾好 正式表態 ptt班五迷唔好再自欺欺人啦 就讓回憶停在過去
五月天牛逼
好多都轉貼呢個,大把已經學左,歐陽娜娜個D一早「跟進」左,而家先放,遲左啦
不意外, 預左佢地係咁, 唔明點解咁多人追捧佢
其實支拿人多過香港人
大把台豬都係講:點解聽歌要牽涉政治、哈你們即管脫粉,以後搶票就容易多了….等等無腦言論

我唔係忠誠五迷,我資歷淺都係近十年先聽,見到佢咁講,ok,或者係時候放低對佢哋嘅喜愛

有時係咁,人生就會係某啲時候同某人某事某物,分道揚鑣,習慣了,放低了。

就不痛了
石頭19年有撐過反送中
當年周杰倫同佢哋合唱首倔強,仲要無端端用咗黃色做MV主題,我係唔明陳三歲點解要咁口多

就算唔講香港,佢哋相音PR應該知台灣發生緊咩事,係咁嘅風高浪急環境你表態?
所以我唔明,典撚解仲咁多白痴俾錢睇五月天
呢個咪嘴天團即係中國香港老mk 最鐘意既天團?
真呀,我屌緊你老母嘅時候都冇得罪你
石頭個 FB 好多篇野都有潛質拎黎做潮文

分別只係好彩佢台灣偶像,唔係周柏豪,同埋有班中晒毒既 FANS
旅行囉
五毛天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞