反國會擴權|「青鳥行動」破10萬人 最新空拍圖曝光:再現太陽花十字

108 回覆
129 Like 11 Dislike
台灣立委唔係都係民選出嚟嘅咩?
無腦綠粉,無經委員會都講得出
只要覺得你唔合作或者唔夠合作就可以一直咁搞你...咁似尋釁滋事嘅...
權力制衡都唔撚係搵賣國賊做下話
夠鐘食藥啦,傻仔🤣
姐係我含淚投民主黨
都唔會投民建聯
成班係咪就咁睇完民進黨啲宣傳就跑出黎
成條例草擬左10年都黎緊成班係度話咩趕住上
其實就無趕住上
單純係民進黨係廢到連拖都拖唔撚到
單睇條法案仲要係邊個上台就邊個會畀人監察
惡法到我都驚綠能股下幾年無得再炒高十幾倍
我仲想等個fd再賺完請我過去玩
紅統黨賣台被台灣人屌
01呢d紅媒梗係唔敢抽水

如果唔係平時台灣有咩柒碌野仲唔大大聲講
最近賴上任
應該係收左指示搞大龍鳳令台灣內耗空轉
呢D一睇就知淨係睇綠營懶人包就出黎9UP
"條款癲到立委可以隨意公開機密",
是否機密由主席裁決,綠營吹到條魚話唔係就唔係
所以可以隨意公開
知唔知台灣有國家機密保護法
邊度到條魚話事
你問佢所謂抹黑打壓係咩先
明明成個台灣傳媒都係紅藍

國民黨次次都賣國唔通又係因為DPP打壓?
剛剛先立會過半即刻又現形
台灣人真係唔止弱智咁簡單
咁藍白又無野輸既
佢地最多係想博賴沉唔住氣同立法院開拖
到時藍白就可以名正言順話賴係反民主總統 (否則根本無理由一定係520前開拖)
但另一邊佢地都知賴無可能咁鳩 一定唔會一上任就動員綠營佔立法院 到時水洗都唔清

所以結論係第一次三讀其實點都一定會過
依家睇上唔上憲法法庭
賴就一定無咁好死直接簽 佢點都會同藍營deal
長官你好

條例惡到立法院做晒警察同法院
根本就唔係改革法案
同埋好明顯同以往既改革法案完全唔同
內容粗糙到
其他咩挖通中央山脈要攞錢呢d都無謂講

屌執政同在野換邊做啫
你老味呢兩班唔撚換
做邊個位都一鳩樣
兩邊都咁撚垃圾㗎啦屌
一個就奶共 一個就內政食屎
唔好同我講話邊邊好啲啦
弱智仔你好
不如你拎條條例上黎睇下有幾惡
睇下係點做晒警察同法院
都先唔好講佢所有定到做罪嘅都係要經過裁定審判係要過次法院先
唔係改革?你有無睇過台灣立法院傳召公職人員上去問題啲柒頭係點撚樣答
依家真係唔係針鳩你班傻閪綠黨
邊個上到去做都會畀人針仲要唔使驚唔夠人會開唔到調查
班kol咪係咁出聲囉
你覺得係啫,佢嘅選民覺得對家先係喎
你咪福建出坦克游水過去清場囉
咪玩啦,綠營咁多網軍,過多一陣風向一面倒,藍白點頂得著啲輿論壓力,成功嘅話過左海就係神仙
啲綠黨官員被人叫上去質詢仲要串柒柒問返議員轉頭同人鬧交 民進黨過去8年恃住自己人多勢眾就係咁霸道
返大陸啦垃圾
支那仔識閪民主咩
你對賴清德少認識,佢就係賭一舖

14年佢台南市長連任後,以市議會議長涉及賄選為由唔入市議會,馬英九年代嘅監察院捉佢逃避監督而彈劾,先死死氣咁去市議會

https://www.cna.com.tw/news/firstnews/201508280260.aspx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞