反國會擴權|「青鳥行動」破10萬人 最新空拍圖曝光:再現太陽花十字

108 回覆
129 Like 11 Dislike

立法院院會今(24)日續審國民黨團、民眾黨團聯手推出的國會改革法案,不過外界批評為國會擴權法案,場外已經有破10萬民眾參與抗議活動。此次的「青鳥行動」湧現的人潮,再現太陽花十字......

原文:https://tw.news.yahoo.com/%E7%A0%B410%E8%90%AC%E4%BA%BA%E5%8F%8D%E5%9C%8B%E6%9C%83%E6%93%B4%E6%AC%8A-%E9%9D%92%E9%B3%A5%E8%A1%8C%E5%8B%95-%E6%9C%80%E6%96%B0%E7%A9%BA%E6%8B%8D%E5%9C%96%E6%9B%9D%E5%85%89-%E5%86%8D%E7%8F%BE%E5%A4%AA%E9%99%BD%E8%8A%B1%E5%8D%81%E5%AD%97-134509450.html?feature.socialseeding=social
國民黨真牛B!
又搞多次太陽花出黎
又係自己選,選得出就預左國民黨係咁架啦
所以未用行動話俾佢哋聽佢哋係民選出嚟,要聽民意囉
無衝突嘅喎
頂到盡五萬
疊埋心水等釋憲算把啦
仲有2290萬人支持
選國民黨都算
走去選民眾黨直情自己攞黎賤
佢地就係要呢條法案打民進黨,選民抗議會唔過?連法案都無人知照上,擺明就係要硬過
國民黨都係垃圾,俾班長老玩爛哂
國民黨班友真心廢,如果按正途徑以收緊總統權力為由咁清清楚楚上一個法案,分分鐘後生嗰班都 buy
民進黨除咗識煽動年青人上街搞事,仲識做啲乜嘢
香港家下都無人搞事,大家日日夜賓州中
啲條文擴大到濫權,又太模糊,
今次唔會好似上次,藍白今次粗暴到無經委員會直接將自己草案二讀,啲條款癲到立委可以隨意公開機密,上到憲法法庭違憲就會失效,未有裁決前先暫緩。

聽民意
人哋堂堂正正就係一件垃圾,你就係想要件垃圾先投佢
民眾黨就明明係一隻雞,但投佢既人認為佢可以拎貞節牌坊
國民黨之前煽動軍工教暴力鬥爭,國民黨結果搞到有條老卒跌死咗。
1450衝緊入嚟
選kmt就係想搵人壓一壓dpp避免一黨獨大變綠共,佢班友就玩自爆將國會變人大
係都要人拉返佢哋落嚟
牠們急了
台灣所有民調都係on9,邊派都係,所有傳媒一係綠一係藍,再唔係就紅
睇民調冇意思,叫兩邊人出嚟打吓交就最反應度同埋好睇
呢到啲1450民進黨打手出晒嚟

你哋喺台灣幾好嗎?
我真係好撚鍾意台灣
我喺屋企嘆冷氣,食花生睇民進黨支持者日曬雨淋
最好落大雨,淋濕晒佢哋
揀藍白嗰班
你係神仙咩?scan到班人1月投乜嘢票
裏面起碼有歐巴桑聯盟同台灣基進,呢兩黨人肯定投自己,唔藍綠白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞