雄安新區七週年!中國民眾直擊 感嘆如鬼城一樣

114 回覆
52 Like 3 Dislike
涿州居民:我屌哂你哋老母!!

河北官員:要當北京「護城河」 專家:水漫涿州也要保鬼城雄安
https://lih.kg/3461160
真實版sim city上線喇
我就係電腦版cities skyline
今上大人就玩現實版
明日大嶼可以無限個明日
咁簡單啦, 將涿州居民 全部強制搬去雄安住
都唔明d農民點解咁窮
我見人地台灣個d個個都住幾千尺洋房
車庫仲一大堆靚車
前蘇聯保密城市
聶伯城(第聶伯羅彼得羅夫斯克)——南方機械廠,南方設計局——開發預警系統,攔截系統及生產導彈的企業,前稱第聶伯羅彼得羅夫斯克機械廠(ДМЗ)。

解體咗之後先對外開放
點解唔一早出依一招
嫌涿州人民係低端人口冇錢買房?
千年後考古學家發掘出习帝時期首都遺址
如果雄安新區 搞得成既話

維尼 會唔會將首都 搬去雄安, 再直接稱帝??

感覺上佢一定要搞雄安, 就係想增加自己威望+ 建立一個屬於自己既私人城市
好痴線
小平在堔圳畫了個圈就成為成功特區
因為近香港
習大大在河北畫了個圈成為鬼城
XG也搞爛了,四年時間將新加坡扶成東方金融中心
東施效顰
不對,現在宣傳當時畫圈的是習大大父親習仲勳的功勞,即係習大大功勞
習大大真神人
無教育係咁,成世人耕果一兩塊地
農業又唔現代化,外國做農夫不知幾chill,大生意
冇記錯嘅話
呢個區係習大大親自部署親自指揮話要起
冇人住就送咩 D商家牛奶賣唔出都倒左佢 唔減價啦 何況D樓
其實深圳都唔算成功

現在深圳前海區 都變死城
得返 羅湖區/福田區 個個星期靠幾十萬香港人北上消費, 帶旺個場
所以計劃經濟真係一個笑話,由一啲完全冇做過生意嘅人指導你去邊度投資,你話跟嘅話真係會俾人笑到面黃
一帶一路, 雄安新區 都是佢親自部署

所以明知爛尾, 都要年年放幾千億落去維持住, 唔可以承認失敗
明日大嶼都可以搬啲新移民入去
呢啲樓真係唔知俾邊個住
雄安新區 唔同
佢係維尼 親自下令要建立既新城市, 基本上就係屬於佢既私人城市咁
佢下令 強制抽人入去住都得
地址 : 雄安新區

雄安新區你住哂呀

習近平 : 是的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞