覺唔覺得將莖牽啲柒頭fans好撚陰濕?

44 回覆
60 Like 46 Dislike
曾幾何時廣東話歌係紅遍中國東南亞以至美國唐人街,所以講廣東話母語係小數而覺得無實力排上華語第一,其實係將過去樂壇同現今樂壇切割
老實講 張學友就算巔峰時期都唔夠姐輪紅
有種黃叫我鍾意你所以你黃
唔知點解既然唔同level都成日踩
諗起之前有個post問陳奕迅係咪最後一個天皇,講晒之前幾代d天王巨星討論,然後有個傻西瓜reply偷偷地塞埋牙軒落去擺最尾
邊個紅啲好難講,我唔覺張學友全盛冇周杰倫紅,張學友打爆晒所有華語地區既銷售紀錄
同埋你講既係影響力,影響力最大唔一定係最紅
周杰倫自己講,佢係聽左張學友既吻別先想做歌手
呢啲叫唔叫影響力
呢句你應該問佢公司點樣成日踩其他歌手啦
大約係咁
Tier S: Jay JJ
Tier A: Eason, 學友
Tier B: 軒
Tier C: 側田,古巨基
Tier D: MC
… …
Tier joker: Mirror
杰撚唱作人,點都屌打Eason
如果要你係華語樂壇搵個代表人物去同taylor swift比人氣
你會搵張學友? 陳奕迅?
得周姐輪冇輸得咁難睇昨
佢整容整到塊面硬撚哂
https://youtu.be/WlmzVv9tKZ0si=SzJly_J9senMDGdB

咩Taylor Swift,張學友係MJ面前唱歌呀
戇鳩仔
陳奕迅幫jay挽鞋嘅資格都冇
佢啲傻閪fans最興呢招
原來呢個係源頭
個因果似乎有啲夾硬
陳奕迅唱功勁過杰倫好多
但周杰倫喺華語樂壇既地位係GOAT 仲要無人能出其右

利申 鍾意Eason 多過姐撚
孤勇者喺大陸播放率都成幾10億啦,放開d啦
講youtube你就講大陸
講大陸周杰倫D播放率咪仲離譜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞