覺唔覺得將莖牽啲柒頭fans好撚陰濕?

44 回覆
60 Like 46 Dislike
當討論到啲天王天后級既歌手嗰陣
佢哋會講學友 E神 再鬼祟地加個軒公公落去
講到軒公公好似同佢哋係同一個tier咁
再唔係就借啲意踩E神 再吹奏公公好黃
公道講句 陳奕迅喺華語樂壇嘅地位
只有周杰倫林俊傑有資格同佢相提並論
軒公公條膠面佬 拍馬都未睇到佢車尾燈
公道講句
陳奕迅係華語樂壇既影響力遠遠及唔上姐輪
唔好借d2好似將莖牽d fans咁扯埋一齊
佢唱歌係勁過姐輪 但影響力同地位遠遠不及姐輪
姐輪應該係華語樂壇史上最紅最有影響力既人
陳奕迅同姐輪個差距=將莖牽同陳奕迅既差距
唔覺得你講既有錯真心算幾公道
睇數據華語歌手最紅既頭三個就係佢哋
點都冇將莖牽同陳奕迅個差距咁大掛
論實力e神華語第一 張連香港第一都未係
仲要個中國軒大陸都紅唔起先喺香港扮黃
根本唔係周陳佢哋嗰種第一同第三既差距
Mirror 屌打
你掉轉咗係陳奕迅fans成日出嚟踩
完全踩得起佢
告白氣球YouTube mv 255m
陳奕迅國語最多人聽既孤勇者 70m
講緊差四倍
陳既廣東話歌係華語樂壇更小眾就更加唔洗提
老實講你係香港主場要人揀陳奕迅同姐輪 我諗陳奕迅都係贏得個馬鼻 出左香港 講中台星馬就拍馬都冇得比

我話陳奕迅同姐輪既差距
係張敬軒同陳奕迅既差距都已經客氣左
同埋實力黎計
陳奕迅國語歌都唔係華語第一啦
佢唱廣東話歌有feel姐
一轉左國語都冇佢唱廣東話歌咁巔峰
你攞唱廣東話歌既實力排第一就排佢上華語第一既話真係得廣東話母語既小眾認同
你借啲意踩軒公公
GEM有得同姐倫比下
C朗首創 強行雙驕
都唔同level
金曲獎最佳華語男歌手,無論得獎定提名次數,陳奕迅都係第一
張學友先係史上最有影響力
好多人都唔知佢攞過3次金曲獎歌王,同屆係贏過學友、JJ、陶喆等歌手,佢攞3次同入圍9次都係紀錄嚟
咪玩 林俊傑去到F1頒獎禮都無人識
級數黎講,周>>>>Eason>>>>>林
贏埋周杰倫添
佢唱歌ok 但真係唔值吹咁大
佢一定無單春地位咁高
仲要佢班fans成日話人新疆棉
佢自己個偶像都中國一點不能少啦
真 喺中國發展嗰陣紅歌但人紅唔起
咪留返喺香港做埋啲老屎忽野扮大佬
雙驕唔到㗎啦,但軒公同mc、肥姜、anson lo可以叫香港新4大天王
真心 姐倫太屈華語可以話第一
你聽番龍捲風
屌你24年前既歌
放落依個年代 完全無違和
點做到…
係,龍捲風嗰作曲同編曲而家聽番都仲覺得未過時,甚至好過好多新歌,然後聽番同樣廿幾年前軒公首斷點,果陣大陸歌味真味搞唔掂
得eason fans先成日要分高下
可能驚唔講無人記得

其實有咩好分 我兩個都鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞