Bitcoin/Crypto 集中討論區 (529) 「珍惜生命,擁抱Bitcoin!」

927 回覆
5 Like 0 Dislike

多得香港政府啲「加密幣友好政策」
搞到唔係scam都變scam
冇kyc入到app
有冇screenshot
Hong Kong Government Reaffirms Commitment to Financial Innovation
The focus will include key areas such as financial technology (Fintech), green finance, Web3-related decentralized finance (DeFi) and virtual assets. The government emphasized that these initiatives will be sustained while ensuring financial risks remain manageable.

港共關注DEFI,相信全部DEFI都要VPN既日子不遠矣
掂邊樣衰邊樣
假包容,真監管
中國管到咁嚴,香港點敢開放
defi 點輪到佢管 去美國拉人?
美國政府都係咁
唔係話要用新app新網咩
又跌
嘩!GMX
想問下經hashkey 出金 銀行會唔會野
都大額
20:30有PCE,肯定又爆上,放心啦
用新網byhkbit,依家攞唔返儲蓄咗嘅幣、取消唔到合約、唔可以交易(BTC都唔得),只可以逐隻幣提現
垃圾meme coin要用ERC20,好貴
想兌換晒做USDT一次過提現都唔得
之前一次過出300k
比銀行ban ac
On9
我記得之前有人講過可以攞去港股到轉etf
然後再賣左佢
hashkey 出金都出事?
用渣打za
介唔介意講邊間? 匯豐?
BREAKING: $PEPE ETFs APPROVED.
仆街我都中伏 以為帛琉人+vpn就過到骨
點知都照計我香港 要去用byhkbit
有合約開緊想取消都取消唔到
搵左客服要等佢email回覆
其實嚟緊各國開始有一個叫crypto asset reporting framework 嘅嘢,係建基於而家金融業已經有嘅common reporting standard 用嚟捉逃稅同洗錢
全世界應該開始規範化加密貨幣,大家出入金睇路
叫isp鎖網
或者迫營運者禁止香港人用
情況就好似願榮光咁
實際點樣操作? 可否指點下?
bybit 而家香港人唔可以trade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞