BNO Visa 今年首季近3萬宗 按年升1.5倍

127 回覆
205 Like 13 Dislike
23條一出,市民安心之餘,行動力飆升添。
我反而覺得係啲人賺夠錢而家先走人

藍嘅大難臨頭各自飛,呢啲走得最快先,而且佢哋咁蠢,點會而家先醒覺?
我英文差,in the year ending 31 March 係指今年首季?
仲有一個性無能
藍絲接緊力
愛國者治港 讓市民走得更遠
01 fake news
IHS加價前都有DEADLINE FIGHTER
真係落大閘唔知幾多人
記者水平,如江河日下,貽笑大方!
完左啦,我無見到有人移民
成班deadline fighter
我又唔覺得可以咁睇
當你真正考慮移民英國
首先諗既係成本同工作問題 係人都知英國真係唔係咁好景
如果BNO scheme起碼持續5至7年
咁你真係可以準備先好先走
儲錢又好 學多門技能 讀多個degree/master 再去 完全無問題
比幾皮嘢當買個保險都大有人在。
屌 英文有冇咁撚差
173,543 out of country applications, with 29,571 in the year ending March 2024

係講緊一年入面由23年3月至24年3月有29,571宗

由table 1加埋啲數 再睇埋下面啲細數就會知由2022年開始

BNO成功批總人數(國內外):201,877
國外批咗嘅人數:164,969
國內批咗嘅人數:36,908

飛咗嚟英國嘅人:144,400 (即87.5% of 成功海外批嘅人數)
總在英人數: 144,400 + 36,908 (假設英國批嗰班人冇走) = 181,308
政府救市開逃生門
賣到樓 賺埋最後一水
去英國睇英超
The 2 quarters when this route was first opened (January to March and April to June 2021) saw the highest number of applications, including both in and out of country (33,300 and 30,300 respectively); the number of applications has since decreased with the most recent quarter reaching approximately 13,000.

13000 同 30000 唔識分?
唔係啦,兩種情況都有喺呢兩次高峰期出現
BNO visa放寬咗,IHS加價都係其次
主要係呢三年香港嘅表現真係令人失望
hk01
香港依家都唔好景
所以如果唔係家庭負擔
真係無吸引力留港
佢張圖咪from上面個政府網
受撤辣逃生門刺激?
英國舊年ban咗single use plastic….
唔係個個都好似同志咁係底層既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞