覺得移民很容易的世代碰上現實

39 回覆
20 Like 67 Dislike
條撚樣自己走去台灣都有得打飛機
又係鄭立呢條撚樣

話說佢好似係民進黨啲打手(?)
成日講到香港人移民去台灣就係民進黨嘅恩賜,所以即使對你萬般樓蘭苛刻,你都唔應該出聲
無睇邊個作 睇內容都覺得on99
條友九唔撚搭八

個個都係講移民要捱

又係自己棟個稻草人黎打

講啲呀媽係女人就看透世事咁
佢眼中覺得移民撚都係室小花黎, 諗住移民撚全部都係冇覺悟, 100%係對外國太多幻想
企係個道德高地批判你班垃圾港人
自己FF 完一班稻草人出黎打, 又有一班人願意課金, 爽
常看到香港人與不同的地方的人有衝突

唔知佢點常看到,係佢只留意香港人海外新聞定點?
實際上香港人非常斯文,同本國人衝突比率低,就算有犯事都係嗌交醉駕啲碎料,同其他國家比冇乜存在感
條友真係FF 上腦

歐洲大把本土中東移民後裔唔同種族

華人同亞洲人種來講算係最少犯罪率咁制
鄭立。。。
係有BNO VISA同求生艇之前
移民的確係唔容易
如果要公司比工作簽證
你要確保每一次續期都搵到公司sponsor
直至到有永居為止

宜家呢四個條件都唔需要

未聽過香港人喺外國搞事
支那人搞事就成日都有
甚至被美國永禁入境
咪岸鳩啦,支那人拎住1萬鎂走線去美國,啲仔女咪個個都腦科醫生NASA太空人事在人為
邊個支那人仔女腦科醫生NASA太空人?
睇到頭幾段就知係垃圾文,可以不過
呢啲就真係撚屌小花黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞