通常屋企污糟邋遢嘅人先唔需要露台

146 回覆
25 Like 281 Dislike
好好笑 話自己朋友屋企污糟邋遢就唔係人身攻擊
咁乾之前放邊?
咁都要出個post,有無露台睇自己喜好者,你得個濕鳩露台,獨立屋有花園果D 係咪又要出黎笑你
是但啦 突然覺得你好慘唔笑你了
講識既人污糟邋遢係個人生活習慣,講事實有咩問題?
依家你識我咩?
講唔過人又扮曬退場咁
仲有人用地拖掃把抹布???

大家真係唔同世界人

我用開
robot + 吸塵機+ 一次性刷/消毒布
仲有人用咁點先? 你係咪會食左d地拖掃把抹布?
我夠有用robot + 吸塵機+ 一次性刷/消毒布啦,但地拖、掃把、抹布有都好正常,深度清楚時就要用ka啦,不過我掃把係掃露台
緊係有人用
咪就係你
*潔
https://lih.kg/3666394
唔好咁啦師兄,自暴自棄對身體唔好架
四百零呎兩房係夠你住的

你有露台曬衫放雜物, 又真係幾威嘅
點解要拉到去威唔威 其實有露台就威邊個講先?
一定都唔覺得有咩威唔威
只係成日見連登仔話露台廢,我講個功用出黎
有無咁抗拒呀
連登仔住公屋,用騎樓,唔用露台的。
你間屋千幾兩千呎, 有露台咪好用囉

4百幾呎仲整個露台, 住大啲好過啦傻仔
騎樓都好用呀
落雨露台點算? 放返入屋?

唔似真係利用過露台
2者有咩關係? 你地都話個露台得個濕9幾十尺啦,放埋室內可以有幾大? 但露台有佢既功能
去唔到黃雨個d 露台其實濕極有限
我寧願你俾返個露台面積我做indoor
起碼我可以擺埋張按摩椅

出面日曬雨淋風吹雨打
擺乜?擺單車都怕擺殘
諗過買個outdoor出去,但係又怕頂9住個去水位(唔頂,你都耐唔耐要推去佢清一清

然後冇理佢一頭半個月已經一地塵,黑色嗰隻
都唔敢用吸塵機吸佢,因為真係太核突
但係乾掃又唔乾淨,用水又麻煩(要由廁所打水出去洗)
有時去d要係露台晾衫嘅朋友屋企,d著過既衫褲鞋襪全部洗完放入衣櫃鞋櫃,一陣味又阻掟。

完全唔明點解d人要洗衫晾衫, 講真新買返黎著過一次都好丟啦, 接受唔到著第二次
呢d就理性討論啦
哈哈哈 好好笑呀 哈
公屋有露台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞