通常屋企污糟邋遢嘅人先唔需要露台

146 回覆
25 Like 281 Dislike
有時去d無露台嘅朋友屋企,d地拖、掃把、抹布等等全部放入廁所,一陣味。
d衫又無位曬,d波鞋又無位曬,搞到屋企潮潮濕濕又易發霉。

完全唔明點解d人唔需要露台
方便解脫?
我無. 所以長時間開抽濕機
咁又係 洗成球買個露台唔用多啲真係唔得 啲衫掛出去痴曬塵 工作平台仲要係張床隔離要跨過去先用到 真係好實用
唔好咁寒酸啦 為左少少錢連生活質素都犧牲
一間屋有兩個露台, 點睇?
從來未見過有人會擺你講呢d喺露台
笑死 我平時係花園浪衫 唔知邊個寒酸啲呢貪個露台仔 得個納米露台出到去身都轉唔到 除左浪衫仲有咩用
上面掉野落黎又要清,惹埋啲臭屁蟲痴住啲衫生蛋,又有白鴿係到鳩hea痾屎。
最理想應該係窗台+抽濕機
住左5年都無你講既野
公屋樓下花園? 的確好多阿婆浪衫
屋企無地拖同掃把 用掃地機械人
抹布即係抹野果d? 你果d抹完洗完佢乾左就收返埋啦
點解要放露台?
波鞋唔放鞋櫃放露台?
哦 你咪繼續活在自己幻想繼續獻醜j自己個又細又污糟嘅露台囉 個幾十尺都要j真係寒酸到呢
https://lihkg.com/thread/3551817/page/1
笑死 原來得480尺兩房 仲要多個19露台 得番400尺 轉個身都撞親
bob 叔話齋,洋台搞嘢計劃
唔好咁,人地用左百幾萬買個19露台
好好笑 講緊露台功能 然後去到人身攻擊
其實樓主都無講錯,我屋企d地拖,馬桶擦果d野都係擺露台不過就唔曬衫因為好多昆蟲
地拖、掃把、抹布等等全部放入廁所

點解你屋企會有呢d 野?
公屋?
洗抹工具都無? 你廁所點洗? 你無出黎住過? 夠18歲?
根本咁樣係最正常,發現連登出黎住既佔30%,其他70%都仲係訓緊阿媽張床
點計都無百幾萬啦,連露台一般幾大都唔知 如果百幾萬露台就唔寒酸啦,識唔識架
其實除左地拖,你需要嘅係乾衣機一萬唔洗解決一個百萬露台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞