12歲女童「Carousell」售貨 遭稅局追8250元商業登記費

176 回覆
214 Like 40 Dislike
唔標全新乜事都冇
呢D真係秒block
宜家有個的士佬,你點樣證明佢每個賺幾多錢
唔同意見就dc9
依家叫你成份糧嘔番出黎咩?叫你好似其他香港納稅人咁交稅咋喎
定係dc9 唔用任何社會資源?
咁又係既,馬路守則,紅綠燈嗰啲dc9 都當無到架啦
雙白定紅燈,要過就一定過左先理鳩得你
股票買賣已經交咗稅啦
CHING中學畢業未
我支持2個都要報稅 咁先公平
就算我做稅局都唔話你知點證明啦,揚開晒等班dc9 又避開點樣俾人查咩
你個問題都幾弱智。。。
成街的士佬,我點知邊個有報邊個冇報?
成街小販,我點知邊個有報邊個冇報?
成街食肆,我點知邊個有報邊個冇報?
我有,你係咪要.
唔駛稅局揚,有的士佬曾經畀人拎到證據證明佢有收入,重唔傳到全港知
岩呀
有合理懷疑咪報串囉
人地拉dc9 黎講你咪拉埋其他人落水囉,冇問題架
最重要係唔好魚彈論,人地唔交你又唔交

同埋dc9 乞人憎都唔係第一日架啦
依期仲要做埋警察嗰份出晒位,唔拉dc9 落水唔通拉街邊執紙皮啲弱勢社群咩?
請教下,合理懷疑係邊度?同點報串法?
”喂,稅局,我係街邊見到部的士,懷疑佢冇報稅?” 係咪咁?
比啲同學篤灰
即係有人report佢
政府班尤邊會咁主動開file
係咪姐係有咩唔ger可以去督賣家冇BR?
由2014年黃絲藍絲玩到而家,成10年,都仲係擺脫唔到二元對立嘅思維 總之一唔啱聽就係對家
你report班友就要開file 好似係
做乜都得,但有冇人跟進、有咩結果你唔會知
你每一次都問人拎BR,跟住就拎個回覆去舉報囉
係你定個女賣
有冇dc9 俾人捉過真係唔知,最後有冇人傳出黎都好難講

dc9 唔係好支持政府執法架咩
但係dc9 自己逃稅冇俾人捉到就當冇犯法
同啲女權一樣咁虛偽
係呀
收現金果d咪影低個名車牌 車行
再send去稅局問下囉
又無成本既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞