[罪犯]前big bang成員勝利被傳來港定居 網民爆粗魯行徑籲女性小心

119 回覆
80 Like 16 Dislike
本來係韓流天團Big Bang人氣偶像,勝利後來因為多宗刑事控罪罪名成立而入獄,名譽掃地。不過近日有香港網民收到風,聲稱勝利疑似來港定居,並打算於香港搞生意及在半山區置業。而勝利仍不改喜愛夜蒲本色,早前索女貝依霖就曾經同勝利selfie。

另外有網民出post,聲稱早前喺一個音樂節做工作人員,要幫手招呼勝利,等佢飲完手上嘅飲品就遞杯新嘅俾佢。呢位網民話,勝利淨係同女仔傾偈,拎住杯飲品好耐都冇飲,佢本來想主動為勝利換過杯,但勝利好大聲咁say no拒絕。網民仲形容勝利嘅聲氣同BBC紀錄片入面嘅態度有得揮,認為佢對女性唔太尊重,又呼籲女性小心。

https://bit.ly/3ULILE2

支持勝利繼續拍片
教下班港女咩叫alpha men
咁樣都可以入境
香港真係罪犯天堂
港女不知幾恨俾佢屌
大把女主動送上門啦
有冇圖大唔大隻
港女比Oppa捉住黎輪姦,打到仆街
都寧願揀oppa而不是beta港男啦
係咪任何罪犯都可以入境香港?
港女閪水上腦點會理得咁多
貝衣應該想跟勝利拉客
Oppa 打撚死班港女
"另外有網民出post,聲稱早前喺一個音樂節做工作人員,要幫手招呼勝利,等佢飲完手上嘅飲品就遞杯新嘅俾佢。呢位網民話,勝利淨係同女仔傾偈,拎住杯飲品好耐都冇飲,佢本來想主動為勝利換過杯,但勝利好大聲咁say no拒絕。網民仲形容勝利嘅聲氣同BBC紀錄片入面嘅態度有得揮,認為佢對女性唔太尊重,又呼籲女性小心。"

唔覺得有錯
驚閪咩,1樓已經成個港女飛落去
Bang bang bang
支持勝利哥打鳩班港女
其實真係唔明
已經爆哂條撚屌人口販賣咁款
都仲有女要痴埋去
乜撚嘢思維
Oppa
一路打一路屌
爽呀
臭閪港女:俾oppa 強姦,打撚到都仆街都好過對住你班港男
女人真係賤
古人先有先見之明
未到八十歲都唔好俾飽飯佢食
香港政府引入就係呢D磚才
臭閪係咁
噢巴屌我
男團喎! 幾型下添! 韓仔! 有d錢!
佢應該會真心愛我 我應該會係佢最後一個!
音樂節唔大聲講no,撚聽到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞