M記依家叫員工, 中汽水要跟杯邊條線落半杯冰

174 回覆
43 Like 219 Dislike
真,想人圍爐認同,柒咗又唔say sor。
一係你就無視冷處理啦
大薯條份量變中薯條 見到佢地裝薯條,裝果時由得D薯條自由體落,好輕力,驚死用按實左要裝多D咁。
魚柳包從來都係得半塊芝士㗎

抵啦,食紅色資本M記,食得鹹魚抵得渴啊
屌那星唔明點解要取消個少冰
魚柳包冇多醬之後
我冇再食過
其實一槍醬真係唔夠
精神病
香港人真係大壓力 又多個白卡
人哋比埋證據自己柒 話返人講唔撚掂
我之前是在麥當勞打工的,而我鏟薯條的原則是:「幹你娘塞爆」

沒錯,就是幹你娘塞爆,老子才不管甚麼公司虧損三小的,每次鏟的薯條就是姬芭一大包。小薯鏟成大薯,中薯鏟成巨薯。大薯買一送一,跟把整個薯條站的薯條全送給你沒兩樣。

我還記得,我那個月上班25天,經理跑來跟我說,這個月薯條虧損二十六箱,你有頭緒嗎?

我他媽的怎麼會知道。
以前 真係鮮榨橙汁,而家個d好似唔係
m記應該計撚過數,
佢地有數據大部份人都無default唔理,
當有成7成人係咁, 佢叫員工每一個人比一半冰+一半汽水,
再比較番, default 7成人少冰,
即係2個人頭, m記已經可以比少半杯汽水量。你如果有呢7成人既數據, 就計得出佢全部6成default客可以比少幾多汽水.

m記諗埋呢d縮水根本就on九, 只會令default既客例如我, 發現d汽水少撚左, 2啖飲撚完, 仲唔埋去屌柒個員工就有鬼.
近排多咗咁多M記po
做咁多閪野, 梗係比人屌啦.
而家喺香港盡量都唔食
留返去日本先食
中資
從來都唔明點解冇開過post就一定係「鬼ac」
唔可以淨係回post甚至做cd-rom㗎咩
貼埋我啦 我都冇開過post㗎
M記而家無得走冰
叫個員工整走個杯啲冰
淨係識機械式答 無得走冰
無叫佢要fill滿個杯都重覆咁答 講幾分鐘先肯清走個杯啲冰

嘥氣
有冇人覺得佢杯椰子咖啡難飲左,淡左好多
用M記嘅生意額 每個人慳少少 一年就好多
叫兩杯
一杯原裝,一杯走冰
環保撚,抵死
有次M記食完餐飲瞌一陣俾,個員工趕走我
之前唔係已經有個M記經理俾人劈?
所以變咗揀檸檬或者朱古力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞