【康城又上報】康城首都會所瀕停運嚇窒居民 直擊業主大戰業委會爆罵戰

49 回覆
8 Like 3 Dislike
坑口西貢我大晒睇晒 哪吒掌管一帶
呢個範圍內,佢真係做乜嘢都得
你都傻
有張圖咪有講港鐵有入標,但價錢低比人踢走咗囉
真係無能政棍
其實設施差唔多
我有屋企人有樓喺緻藍天,啲港鐵職員其實都係差唔多。不過首都嗰班職員做咗好多年,其實好多時候做嘢唔係咁快,成日都拖住來做。
我哋呢邊冇一個人鍾意佢,除咗佢啲死忠
先唔理呢度樓價升定跌
住都住得唔開心,真係把撚
康城的兄弟姊妹住得好開心
。。。

你唔知有班人買樓只放租。唔係住。

就算會所唔開都沒有所謂的。最緊要要平。
咁租樓嗰啲肯定唔介意業主俾多幾百享受好啲嘅服務
住私樓特別麻煩
最慘係住係度的業主。。
而家係冇得用會所班業主,俾人引出來支持換人。

但我估計,換完人,服務,保養,會所都會變得更加更加差。
公屋又贏
換完人,但係如果唔改變標書裏面嘅內容,人哋只會越標越高 邊個做都一樣

泳池合約有冇拆出嚟招標,定係捆綁式俾會所做埋?

泳池泵房維修次數? 聘請幾多救生員? 救生員有幾多個係頂更?

餐廳營運嘅模式係點?

班業主認真去睇吓標書內容好過啦
唔係好明點解唔係業主都做得業主委員會主席
班業主當初有份選佢出嚟
物業由公司持有,公司委任條八婆參選,然後由嗰度嘅業主選佢出嚟

我身為首都其中一個業主,都對件事有煩厭感、疲累感。每晚係L6中轉大堂出𨋢,就見到方議員同佢嘅團隊,大聲播喇叭,方國珊追住行過嘅人,塞啲單張落隻手度。我每晚都急腳走,但方議員會追到出玻璃門。相反,反對佢嘅業主團隊,只係同行過居民打招呼、點頭,反差係好大。

早兩晚我見到好多人兜路走,行環保大道嗰邊中轉大堂上,雖然都會見到反方嘅業主,但好舒服又唔會追住啲居民。結果,今晚就見到方議員係度發癲,開大個喇叭播聲。

返到大堂打開信箱,就有四張紙都係方議員攻擊對方,你係全方位令到大家好煩。然後,電話又響,顯示方國珊議員辦事處打嚟……

救命呀…..方議員你放過我哋啦!不如你比返,我哋業主自己決定屋苑嘅嘢…….
好樣衰喎
我可以
幾靚喎
鍾太真係唔錯㗎

https://youtu.be/rCZF13NdOM8?t=46
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞