周國強斥網民手法「低莊」,「我哋業界𠵱家擺明畀人偷嘢食,但到我哋出聲,卻換嚟咁樣嘅對待同欺凌」

367 回覆
8 Like 646 Dislike
舉報違法行為低莊?
你夠偷偷地泊緊車唔俾錢啦

你咪又係偷緊政府啲地嚟用

勸你一句:相煎何太急
老實講,我甚少搭的士,遇到閪dc9極少,所以都無乜反感

但有時上youtube睇啲車cam,7-8成都係關你dc9事,根本就抵屌

再聽你啲乜撚的士業議會講啲說話、dc9啲訪問、偷拍放蛇仲放上網曬命,仲放過你班dc9?

我相信有清泉,不過多得哩班dc9唔少
政府 公務員 超哥 都可以話班的士佬唔交稅偷緊自己野食
基本上個個最終都會屈服 而家睇佢哋互相撕殺 跟著畀大陸企業剝削政府坐享其成 (可以合法抽稅)
當然滴滴可以合法用財技避最多嘅稅

坐定定食花生
法例夠話你唔可以拒載啦,dllm
偷咩野食
唔講仲以為上車有野食
雖然香港人成日炒車
但係今次網民冇鬧錯人
巴打有冇意思加入駁嘴隊
佢哋真係以為政府會攬佢哋

跟本政府樂見其成

一來有抄牌收入 二來幾耐無係香港人度攞到少少讚譽

打好警民關係

到宜家呢條撚屌仲咁槍口

佢都唔知死字點寫
其實一定影響,因爲就算你係的士司機都唔一定需要同佢地租架的士黎開工,自己有車就可以開工,Uber幫你買埋第三保。收入差唔多。
的士狗日日搵4千,仲日日出嚟嘈,稅又唔柒交。

坐過的士司機開自己車做Uber。因爲租的士只係可以開一更。自己車幾時開都得。收入差唔多。
依家又縮啦
你比人偷野無人幫你,你係咪望下自己平日態度有幾閪先無人幫呀?
係街到有人被斬,都會有人上前幫手啦
你地D閪態度上撚哂網啦,你唔係閪既,人地點裝都裝唔到你啦
有時間放蛇,有時間揀客,就係無時間去改善自己態度?

你話白牌車係唔合法,咁你違泊又係咪合法呀,屌你老母
人地犯法,你話身為市民見到犯法就報警
屌你老母臭閪,你違泊就係犯法,大家都係市民見到犯法野報警,好撚合理呀
唔通你係攞正牌可以犯法架?
的士車好多舊到,個brake係唔避震既,車窗竟然仲係無撳掣,係用手搞既人力窗,車裏面又舊又污糟。
如果真係要人搭的士你的車換過曬先講啦。
偷咩嘢食 本身冇諗住俾你食
屌那媽 仲駁嘴?
係咪抄唔夠要加操呀!
錯要認 打要企定!
黃秋生拍的士判官嗰陣連智能電話都未有,唔好話uber
嗰時無被人偷嘢咪一樣拒載呢度唔去嗰度唔去
人地白牌車犯法
你地違泊又合法?
你地都偷緊停車場業主d野食wo, 咁點計
的士業界爭取違泊合法化

係要打倒的士霸權呀
服務又閪,車又臭
罷搭的士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞