教你點應付揸刀嘅人,台灣嗰個錯曬!

195 回覆
41 Like 630 Dislike
助跑一野撞低佢呢
作死不離3兄弟
應該用個Keyboard拍落佢個頭到
凌空跳起左右腳交叉,一嘢夾住對方個頭
你咁寫就會多好多like
我記得有個美國光頭youtuber有教人自衛術
一刀就死人
容錯率咁低
梗係走啦
如果你喺後面個刀手又唔知,不如從後打爆佢個頭喇,持刀1on1一定要走佬,仲要走多人既地方,如果走去冇人既地方,佢又跑得快過你就gg
如果被迫要打,就要全力控制佢揸刀隻手
呢d都有
我記得有教過見到人跌落水
如果冇受過訓練
會教你唔好急住落去救人
而係搵人幫手先
巴打我留意左你好耐
你真係好幽默
笑到我d腸跌哂出黎
最正確做法

同刀手肉搏就算制服到都一定血換血
一個體能差到連跑都唔夠走佬嘅人

點解你會覺得佢有能力制服刀手
Emperor vs Silver chariot
鬼佬講戰術成日會講Art of War
佢地係真心推崇
對方一夾一扭
你隻手就殘廢左
去左人地後面就擸野扑佢頭啦
打電話問功夫
今日即刻有示範
除非係力量懸殊的情況下(例如你係一個壯健的男人, 對手係細路又或者係普通女人), 你的指力係無辦法同臂力鬥
即你捉住對方手腕, 對方用力就可以fing甩你, 你可以搵個fd實際試下

今次個刀手仲要係肥斯大隻的肥仔, 你睇片個馬尾ching玩健力都無辦法捉得實佢, 你就知唔work

當然你可以選擇用兩隻手捉佢一隻渣力的右手, 不過你咁做會處於無防護的狀態, 佢左手會對住你個頭一拳又一拳瘋狂輸出。你只會有兩個結果:
1. 一打到你痛/暈, 鬆手, 鬆手的結果就係你會中刀
2. 用意志堅持, 硬食所有拳, 打到無意識都唔放手
兩個結果你都係會受重傷
https://www.youtube.com/watch?v=t69XMB-PINM
外國有片實測格鬥對刀的效果, 結果即使係職業選手都辦法無傷解決渣刀的普通人
樓主完全弱撚智
從後托起人隻腳, 代表你要烏底身捉佢後腳
人地反手渣刀向下用力一插已經捅爆你脊背啦
理想與現實
講就天下無敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞