係Carousell相信人性本善嘅下場…

356 回覆
57 Like 839 Dislike
早係上個星期四已經同賣家傾好左兩張未知位嘅飛,無論靚位或者無咁靚嘅位都以$3850交收。

到琴日個賣家知道左係個唔錯嘅位就唔再覆我,到後來發現佢再開po offer,再re-offer我$6200,同傾好左嘅價差$4700。

我已經唔係用乞衣價去買,一開始已經match佢開嘅價,到最後我已經加$900盡量收窄佢開嘅所謂新價。

我都係想睇IU姐… 又唔係唔肯比貴啲睇…

只能怪我當初太天真無留佢電話,無好好保障自己利益。以為賣家會守承諾,自己無去搵其他已知位置嘅賣家即日交收,到依家啲黃牛已經炒得更高,賺到盡真係人嘅本性。

講咩負責任,你on9啫,再搵過把啦
就係你呢啲人助長黃牛黨
黃牛黨先有機會撚返你地轉頭

打和super
傻鳩就傻鳩喇,當交學費,唔駛講咁多
買黃牛死全家啦
冇錢學人買黃牛
差唔多第一排
你當無deal過吧啦
傻仔,carousell咁易玩人,咪開多幾個account約出黎面交囉

我通常高10%約佢出大西北,之後咪作d理由叫佢等,電話咪開張電話卡囉
非親非故去益你?
對於錢,為左四佰萬,老豆仔女都互插。
直頭送比你睇啦好無?夠曬人性本善
講到自己咁善,但為左幾千蚊開po 開名公審人,最狗賊就係你
關咩性本善事 就係你呢d傻鳩助長黃牛
買賣黃牛都應該死全家
carousell
仲要係黃牛
你都係死心啦
炒得黃牛就要錢唔係要人品
善乜春啫
賣黃牛原本就係唔道德嘅行為,你期望會有咩好人好事發生?同埋有你呢啲人買黃牛咪又係助長佢哋繼續咁做
好on9
打打下中文變英文

通常都係賴係認真L先會咁
so pure so true
同黃牛狗講信任抵撚你死啦
咁你咪report佢囉
香港人係咁低賤架啦
留左佢電話就保障到你自己?
心諗做乜鳩
就算你有佢電話咁你想點?報警定起底?
抵撚死買黃牛
抵死 買黃牛 信carousell 唔面交 仲抵死
自己弱智唔好講到咁文縐縐
一來佢好似無 accept 過 offer (我指經 system accept,唔係只係口頭鳩up 話 hold)
二來講到明 到時再睇、3850係下限,邊到搵位入?
你最後貼張圖仲好笑
佢都無「取消交易」,而家係你唔肯跟,係你取消喎
所謂交易細節咪包括左 3850 係最低價格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞