九龍城寨之圍城|政府擬展出廠景作打卡點 田啟文:成事機會低 涉維修管理問題 冀當局決策有清晰規劃方向 非僅因熱播才決定

229 回覆
275 Like 15 Dislike
拆曬啲本土文化嘢然後話攪文化
屌走曬啲白海豚然後話攪環保
有少少腦都知唔可行,電影景,講到明係景嚟, 用途係for 用完即棄 ,如果要作為一個半永久存在嘅嘢,個成本就唔係淨係搭而家個景,安全、用料、規矩,全部都要升級, 啲嘢係咪要黐死晒?定係全部畫死唔俾人入去? 啲遊客一定會手多, 啲嘢隨時更加溶溶爛爛甩甩漏漏。
睇下隻珍賽船

當年話交俾海洋公園保

結果又話無錢唔搞

呢個佈景如果放係九龍寨城公園應該有唔少人去睇,但肯定公墓員唔會想搞,最後就同你講做唔成
我回你7個字。挑通眼眉心水清
田雞真係好撚勇
正苦=勝利球迷
田雞真係講人話,李小龍到而家都仲係有好多歐美人識,拆鳩咗人哋故居,冇咗呢個真係帶旺旅遊業嘅景點

不過算啦,講多晒氣
豪宅地段咁短期嘅利益唔係唔賺啊?
搞政策文化麻煩咁多
FYR 運動員政策
演藝界高輩份嘅人黎講,田啓文真係睇野睇得好透好準
無間道就日日表演跌落架車度啦
整香港電影樂園咪得囉
前排政府先屌完香港拍D警匪片影射班差佬
要劏要殺咁
依家有套出左名就係度攞彩

請問邊單有遠見?
條屍去咗邊
大陸撚一定郁手..
有聲
九龍寨城本身要拆嘅原因就係唔安全,然後如果要起一個安全嘅類城寨個成本會係點就算冇水冇媒,但都要拉電

一想像到個遊客跳一跳、拉一拉,成堆電線扯咗落嚟就算冇電嘅都開心啦
又柒出國際..
田雞提咗政府原來可以整李小龍館,聽日就話會研究㗎喇。
班高官奶共就得啦
搞咁多野 唔洗做咩 你估佢地做官真係為香港好?
所以咪話咁有歷史價值都拆
邊鬼會為左城寨長期展覽丫

同埋城寨d人係好奇only
根本sell唔到情懷
三不管乜可以放入博物館咁sell嘅咩?
黑社會?咩嚟㗎?
有無老鼠曱甴道友匙羹放係到比人掂下?

咁即係sell電影場景啦
但呢套戲嘅電影場景有咩好sell先
如果係sell舊香港場景
咪就係本身放係歷史博物館入面個個囉,拆左啦,又起返?

歷史博物館個個真係好好睇㗎
廢官平時唔見人,見人地部戲收得,就即刻現身嚟抽水,真係智障無極限。留番個溶溶爛爛嘅佈景有咩意思?又唔係靚,又冇配套冇嘢玩,又唔係真係可以周圍逛,又唔可以擺檔做生意。而且當初只係臨時搭建,安全性都有問題。好心廢官打咭行遠啲啦。
「佢哋可能諗,九龍城寨依家HIT,咁咪整囉,之後就冇喇,拆咗佢囉,交返俾個片主。咁難聽啲講,好似依家冇嘢搞搵啲嘢攞嚟搞。」

田雞真係深明官場中人作風
佢哋真係無嘢搵嘢搞 扮有做實事
其實全部屎橋 志在呃飯食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞