有無巴打有玩開銀器?(27)早買早享受,遲買好撚貴

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
主要討論各大牌子銀器飾物
希望大家搵到自己鍾意嘅銀器

各牌子羽毛比較圖

各牌子大鷹比較圖

Goros 只建議自行前往日本東京本店購買

Ken Kikuchi 香港無代理 可以搵台灣代理買 : Dawn Rise 昇日屋

Taro Washimi 香港有代理 : Vinavast

Legend 香港有代理 : Dress Code Silver Hong Kong

First Arrows 香港Take 5有賣

Horizon Blue Silver Studio 香港有代理 Horizon Blue Silver Studio - Hong Kong & Macau
同時台灣都有代理 : Zerockstudio
(有部分巴打反映香港Horizon blue代理為藍店,而訂貨與收貨期大有出入!
「落訂前話半年到貨,實際收貨期一年」
建議考慮入手既巴打自行衡量

TADY & KING : 可以上樂天/日本官網用集運自己買

Albatory 香港有代理 : Vinavast,亦可以係instagram搵本人買

Bluehawk 冇代理,可以係instagram搵本人買
(據部份巴打反映因目前工作量比較大未能接受新訂單)

以上係比較常見牌子
銀器牌子眾多 未能盡錄

如果大家有興趣 香港本地有兩間鋪頭 分別係 Vinavast 同 Dress Code Silver Hong Kong.
呢兩間鋪頭都有代理唔同牌子既銀器 日本同埋西方都有 有興趣可以抽少少時間上去望望

綁輪方法 :

皮繩/銀珠/各類琉璃珠 購買地點 :
基本上淘寶有齊你所需要既野
深水埗 美藝華空心銀珠
大南街 有琉璃珠及皮繩
古布繩 : 百川

咁多位麻煩睇一睇先 有咩唔明再問

各位巴打有意見/有野想加 呢個頭POST可以再改

(credit to 膠膠膠膠巴)
歡迎各位放自己果Set銀器上黎 交流交流
聽日去哂2間CH睇睇,希望有好野

啱啱去咗巴黎chrome hearts睇 有forever ring 有幾款吊墜 vin dagger filigree cross M size 有large star ring
覆返上面Ching

其實以我認知Rinkan真係可信程度係好高㗎啦 但係佢哋都有可能未必分得太清楚真定假 所以先話買二手自己衡量返風險就係咁解 同埋自己識睇會更好
睇嚟都好似冇韓國咁多貨

買就無打算買 只係見佢真係好有規模 又好似好少人屌佢假 所以有啲好奇
3月係道買咗隻Double Floral Cross Ring 同 Baby Fat
Pendant
冇 我仲要俾個店員話我個骰仔手鏈好正
我諗住買件 Paris地區tee都冇 灰到爆
我去果日有新返tee,但我無特別去留意
新版
咁多位巴打對唔住 想做伸手黨 太多牌子睇唔哂

下個月頭兄弟生日 想送蛇題材嘅頸鏈同手鍊一套比佢 有無啲無咁貴但又925嘅舖頭或者牌子可以推介下
你唔係買咗舊款咩?
我記得你上個post出過圖
巴打 正呀 係咪金? 請問邊度入?
幾錢呀 巴打
我半年前響台灣入咗,咁退稅後同香港差不多,等我仲以為買貴好多
果時仲有一隻半圓耳環,鑲滿細碎石,唔使一萬,後悔冇買埋佢…..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞