王國之心系列將會上steam!

35 回覆
10 Like 5 Dislike
原文:巴哈
SQUARE ENIX 宣布《王國之心》系列 6 月中登陸 Steam 平台
[url]https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=268005
[/url]

SQUARE ENIX 今日宣布,《王國之心(KINGDOM HEARTS)》系列將於 6 月 13 日登陸 PC Steam 平台,包括《王國之心 HD 1.5+2.5 ReMIX》、《王國之心 HD 2.8 Final Chapter Prologue》與《王國之心 3+ Re Mind DLC》的 PC 版本,每款將可以單獨購買,玩家也可以藉由購買《王國之心 INTEGRUM MASTERPIECE》合輯一次收藏。

SQUARE ENIX 表示,他們將在 Steam 平台推出《王國之心》系列遊戲體驗,《王國之心》系列故事以迪士尼世界為舞台,玩家將可以在遊戲中瞭解主角索拉在命運小島的身份,與唐老鴨、高飛命運般的相遇,為了世界和平、對抗黑暗勢力的戰鬥等過程。

此次登上 Steam 的《王國之心 HD 1.5+2.5 ReMIX》收錄包括《王國之心 Final Mix》、《王國之心:記憶之鍊重製版》、《王國之心 2 Final Mix》、《王國之心:夢中降生 Final Mix》四款遊戲,以及《王國之心:358/2 天》和《王國之心:編碼重製版》兩部以影片形式收錄的作品;《王國之心 HD 2.8 Final Chapter Prologue》則收錄 3 部連結 2 代與 3 代故事的關鍵作品,包括 N3DS《王國之心 3D〔Dream Drop Distance〕》的 HD Remaster 版《王國之心 Dream Drop Distance HD》、HD 劇場《王國之心 χ Back Cover》,以及短篇故事《王國之心 0.2 夢中降生 -A Fragmentary Passage-》。

至於《王國之心 3+ Re Mind DLC》則包含了《王國之心 3》與《Re Mind DLC》,後者描述索拉為了救出凱莉而踏上旅程,來到決戰前的鑰刃墳場。沒有實體的索拉追溯著 7 位光明守護者的心,體驗各個守護者的戰鬥,讓玩家體驗系列中艱難的 BOSS 戰。

《王國之心》系列預定 6 月 13 日登陸 Steam 平台。
SE又當steam臭四
喺epic獨佔到冇人買先上steam抽埋呢邊水
然後再等steam特價再買
蝕錢先黎上steam 抵撚死
ff16幾時上pc屌你老母
se
3俾野村打飛機玩到爛哂
2代神作
假如有官方中文化就更好
終於等到
有中文再講
Ps免費玩
仲16? 7 remake 2啦~
介唔介意劇下衰乜?
我淨係玩咗1/2 跟住見佢出勁多外傳Skip哂
伏線唔回收,下集待續
劇情跟返落隻網頁game,冇玩過嘅話後面幾多位唔知做乜鳩
虎頭蛇尾最後突然間全滅突然間time travel再打過
前面迪士尼劇情本身ok,收尾野村中二機關個個做好人又寫到個個大堆background但係唔講等下集
Sora結尾消失埋
secret end出野村15
佢連ff7都玩得爛
應該都係上epic幾年先去steam
同埋佢有啲任務好煩膠無聊,例如魔盗王沙灘捉蟹修船、sora 異空間收集100個分身(唔記得曬啲正確名稱,希望你明我講乜) 同kh2 神作差太遠
滑雪收集都係on9級
KH2戰鬥神級,劇情雖然中二機關主導,但係起碼收尾收得幾靚
跟住BBS就開始劇情大暴走到網頁game就直情開9萬幾條伏線全部唔收358同人級別,DDD變序章,重夠膽出多個0.2
而家準備出kingdom hearts go,都唔知想玩爛到幾時
其實KH2個戰鬥玩法就算比較而家現時既驚都無乜位可以挑剔
KH3 加埋迪士尼d 野入戰鬥到覺得做多左
最大問題都係個故事 個頭開到好大 但最尾果幾章草草收尾
等左10年係失望
睇得出野村俾人屌停左隻versus好嬲好嬲唔將成套KH拉哂落去唔甘心
巴打同我一樣玩完2之後堆續集根本唔知點入手
堆名亂到結果一集都冇玩
要追嘅話
coded
BBS
DDD
0.2
冇計嘅合集入面例如backpage
不過啲劇情睇返轉頭都係笑話嚟算吧啦
d設定睇到我頭都大埋
依家仲話劇情變爛真係好可惜
明明第1,2集咁出色
你唔講我都唔知epic有
最撚on9係主角冇成長
Roxas 打交又要dlc
就算唔係dlc
劇情編排差到傻
原本感動位都唔感動
迪士尼世界為去而去
明明Kh2係好自然
開得太多線, 太多角色, 根本無可能係一集完得好
我諗係唔想再拖落去, 迫住一集完晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞