有內地生以假學歷報讀港大碩士課程 港大經管學院:追究涉事中介

171 回覆
280 Like 5 Dislike

請等等
30 年前的確有料 今時今日 Kong U 出黎既人好無保證,最小3 成都 overprice
香港啲大學tg 唔check 學歷咩
正常收cert都要要求學校直接send 唔係咩
又無出cert, 有咩問題, 咁就收左40萬
大把二世祖靠屋企捐錢入歐美名校啦, 你以為真係個個都咁醒, 又MIT 又盛, 個D 要俾cert 佢, 而家又唔使
咪玩啦,佢叫你遞文件,你遞份假既關佢咩事,
佢就算真係叫你做假你都要人贓拼獲有曬證據先得啦,
因住人地告返你誹謗
雖然個200個韮菜係抵死但真係慘到仆街
佢地當初等耐少少政府就宣佈有專才通可以直接買張百強大學證書落香港唔駛俾錢中介再俾幾十萬hku讀濕鳩mba仲要花自己幾年時間
諗到佢地讀左一個Sem突然宣佈有專才通已經慘到我笑出聲
讀到一半洗濕個頭局住俾錢讀埋落去但而錢就俾晒但冇得畢業,仲望住自己啲專才同鄉俾少自己幾十萬係香港鳩fingfing
屌,是撚旦啦,依家香港邊個鄉下婆唔叫自己做博士吖。

竟然係追究個中介唔係追究個學生
好似有人final year 先俾人 check
追究中介炸 冇話追究學生

屌你老母點解唔係追究學生, 根本學生係全程知道明白呢個行為係虛假文件

衰過請槍做功課
唔係有閪人讀咩 學店
嘩二三流假證書,緊係搵返二三流學校 ,非五大咪會check
又係支那狗攪死香港
收支那學生就預左

米飯班主黎
早十幾廿年前大把中女同胞落黎香港讀個 master 然後再去美國深造溝件鬼佬攞綠卡派綠帽。
HKU接受拎堆影印本去民政處宣誓
就算"極少數"都覺得好amazing
On9,啲學生會唔知自己偽造? HKU呢排咁撚多on9嘢
依家緊check緊上年九月入學果啲
但有啲下個月畢業抵死
"要求學生在本月5日前補交學士學位大學所發出的成績單,200名學生受影響"

200個???
唔係入學前已經要cross check哂D學位先收生咩???
而家先發現係淘寶證書, 而家先賴中介呀???
大陸同印度大把人用假學歷出去外國讀書…..個個英文都唔識講….依家仲要有AI做功課…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞